Skocz do zawartości

Szerokosc siedziska w fotelach przednich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie spostrzezenie, ze siedzisko foteli przednich jest za wąskie. Nie wiem czy tylko ja mam takie wrazenie?

Mam fotele z M-Pakietu, ktore sa dosc kubełkowe. Jeszcze szerokosc oparcia da sie wyregulowac i jest to wygodne, ale siedzisko jest na "sztywno" i boczne poduszki uwieraja mnie w uda :/ Podczas jazdy testowej nie udalo mi sie tego wyłapac, ale teraz, jak juz jade gdzies duzej, zaczyna byc niekomfortowo. Zaczynaja mnie bolec uda, co przy dluzszej podrózy jest nie do zniesienie. Probowalem regulacji na wszelkie sposoby, ale poprawy nie widze.

Nie jestem maym facetem. Mam swoj wzrost i wage, ale nie uwazam sie za grubego. Wrecz dolną czesc ciała mam raczej dobrze zbudowaną.

Czy jest szansa, ze to sie jakos poukłada/wysiedzi?

Na razie auto mam od 2 tygodni.

Opublikowano

Zanim to się wysiedzi to wcześniej szlak cię trafi przez ten fotel. Niestety dlatego ja biorę auto najczęściej na weekend do testów. Nic z tym nie zrobisz. Ja przed długą trasą spróbowałbym rozłożyć na siedzisku jakiś koc. Powinno to sprawić, że siedzisko będzie bardziej płaskie i nie będzie uciskać łydek.

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, Marc24 napisał(a):

Zanim to się wysiedzi to wcześniej szlak cię trafi przez ten fotel. Niestety dlatego ja biorę auto najczęściej na weekend do testów. Nic z tym nie zrobisz. Ja przed długą trasą spróbowałbym rozłożyć na siedzisku jakiś koc. Powinno to sprawić, że siedzisko będzie bardziej płaskie i nie będzie uciskać łydek.

Niestety mi sie nie udalo zdobyc auta na weekend. Musialem zadowolic sie godzinną jazdą :/

Podkadania koca jest jakims rozwiazaniem, ale to bedzie ostatecznosc. Nie po to w koncu zamowilem fotele z grzaniem i wentylacją, zeby to zakrywac... ale masz racje, moze mnie szlag trafic jak to tak bedzie wygladalo na dluzsza metę.

Opublikowano

Fakt, fotel ma dość wysokie trzymanie boczne przy udach, jak w typowych kubełkach, też na to zwróciłem uwagę ale przyjdzie przywyknąć. Moim zdaniem z lumbar support też się nie przyłożyli. Nie mogę zjechać nisko z podparciem na łączeniu siedziska z oparciem… wali mi w połowie kręgosłupa wyginając w C a potem odpuszcza ale nie dojeżdża niżej. Kiedyś sportowe fotele w beemkach to było mistrzostwo świata a teraz, jak niemiecka reprezentacja na mistrzostwach świata 2026. 😂

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Krokus napisał(a):

Fakt, fotel ma dość wysokie trzymanie boczne przy udach, jak w typowych kubełkach, też na to zwróciłem uwagę ale przyjdzie przywyknąć. Moim zdaniem z lumbar support też się nie przyłożyli. Nie mogę zjechać nisko z podparciem na łączeniu siedziska z oparciem… wali mi w połowie kręgosłupa wyginając w C a potem odpuszcza ale nie dojeżdża niżej. Kiedyś sportowe fotele w beemkach to było mistrzostwo świata a teraz, jak niemiecka reprezentacja na mistrzostwach świata 2026. 😂

Własnie obawiam sie o to czy uda sie przyzwyczaic. Mam co do tego powazne wątpliwości.

Ale porownanie z druzyną DE na WC to w punkt 100% )