Skocz do zawartości

Czujnik kąta skrętu E61 2005r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Obecnie mam problem, że od razu po uruchomieniu auta mam błąd aktywnego układu sterowniczego. Kalibracja typu max lewo prawo itp. nie pomaga. Wcześniej błąd czasem wyskoczył ale kalibracja pomagała obecnie nie, dodatkowo nie odbijają kierunki. Widziałem w necie, że są dostępne "pazurki" do wymiany np.:

https://allegro.pl/oferta/czujnik-kata-skretu-kola-bmw-e60-e61-e63-e64-e65-14676537156?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_vehicle-parts_moto-acc_pla_sc&ev_adgr=supercena&ev_campaign_id=22211147737&utm_keyword=&gad_source=1&gad_campaignid=22211147737&gclid=EAIaIQobChMI3J-okMbJlAMVXLCDBx2pvx_CEAQYBiABEgJIvPD_BwE&dd_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Zaryzykowałem - zamówiłem - przyszły ale nie sądziłem, że jest to takie miniaturowe :D I tu nasuwa się pytanie czy ktoś to wymieniał i ma jakieś dobre rady, może jakieś zdjęcia bo chciałem to zrobić sam ale patrząc na te "pazurki" i na swoje łapy zaczynam mieć obawy :( Auto na co dzień użytkuje żona do wożenia dzieci do szkoły zatem chciałbym to ogarnąć za jeden dzień dlatego każda pomoc będzie na wagę złota.

Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja u siebie wyczyściłem bieżnię i oryginalne szczotki < pazurki> podgiąłem tak by mocniej dolegały do bieżni. I działa od 10ciu lat.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, dyzio255 napisał(a):

Ja u siebie wyczyściłem bieżnię i oryginalne szczotki < pazurki> podgiąłem tak by mocniej dolegały do bieżni. I działa od 10ciu lat.

A one faktycznie są takie miniaturowe ?? :D Ogólnie roboty niby nie ma dużo ale nie wiem właśnie czy spodziewać się wymiany czy tak jak piszesz same czyszczenie i dogięcie :/

Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Są takie mini...

Czy wymieniać czy podginać to jak się dobierzesz to porównaj wygląd twoich i tych nowych.

Zobacz czy twoje nie są jakoś mega wytarte? Jeśli nie to ja bym nie wymieniał.

Edytowane przez dyzio255

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!