Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ten temat czytałes ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=29414&start=0

ja akurat miałem do czynienia 530d- i jest to auto relatywnie ciche, oszczedne i dosc szybkie. Bajki Pelikana o kopceniu i gigantycznych hałasach mozna do kosza wsadzic. Auto jak do jazdy po miescie- w sam raz - nikt w 540 nie przemierzy miasta szybciej. Akurat mam porownanie 530d i A6 2.5 TDi 180 ps i Bmw jest o klase lepsze. Takze polecam. I na pewno nie kupiłbym słabszego diesla bo oszczednosci iluzoryczne a dynamika lepsza.

Opublikowano
a ten temat czytałes ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=29414&start=0

ja akurat miałem do czynienia 530d- i jest to auto relatywnie ciche, oszczedne i dosc szybkie. Bajki Pelikana o kopceniu i gigantycznych hałasach mozna do kosza wsadzic. Auto jak do jazdy po miescie- w sam raz - nikt w 540 nie przemierzy miasta szybciej. Akurat mam porownanie 530d i A6 2.5 TDi 180 ps i Bmw jest o klase lepsze. Takze polecam. I na pewno nie kupiłbym słabszego diesla bo oszczednosci iluzoryczne a dynamika lepsza.

i widzisz Frank wkoncu dopialem swego

kazdy kto sledzi to forum oraz "konkurencyjne" forum bmw-sport.pl dokladnie teraz widzi jakim typem czlowieka jestes ...

wystarczy porownac twoje opinie o 530d na tamtym forum, na ktorym drwisz z diesla w BMW, o ktorym piszesz ze jest mlynkiem do kawy , ze smierdzi i kopci z rury

na ktorym strasznie drwiles z mojego 530d , ze wstydzilbys sie takim czyms jezdzic itd ... wywalili tamte posty a szkoda - chetnie bym je tu wkleil ...

kazdy kto sledzi tamto forum dokladnie wie o czym ja teraz pisze ...

a tu nagle spojrzmy jaka zmiana opini i zdania

nagle BMW 530d to swietny samochod z super silnikiem !

hahahaha

swietnie sie ubawilem i upewnilem sie co do tego jacy potrafią być ludzie ...

aha Frank i odpusc sobie te swoje macho texty o spotkaniu pod stadionem Lecha gdzie zobacze ciebie i twoich wspnialych kolegow kibicow

niektorzy wyrastaja z takich rzeczy wiesz ?

pozdrawiam wszystkich "fanów" BMW a w szczegolnosci moich ulubionych moderatorow na tym forum :)

p.s. dla tych co nadal nie ogarniają, BMW 530d to swietny samochod a diesle BMW robi najlepsze na swiecie,

Mlodzik nawet sie nie zastanawiaj, to wspanialy silnik w jeszcze wspanialszym samochodzie

narqa

Pelikan aka Hans'

Opublikowano

Pelikan aka cokolwiek tam chcesz :D w porownaniu do 4.0 V8 , 3.0d to dla mnie młynek do kawy( moje i tylko moje prywatne zdanie. Posiadacze 760i tak samo mogą myslec o moim silniczku i to tez ich sprawa). ale jesli ktos chce kupic diesla w Bmw to 530d mogę polecić ...i nie podniecaj sie bo Ameryki nie odkryłes...

wole jezdzic 4.0 V8 niz jakims dieslem i dlatego jezdze czym jezdze , nie widze w czym upatrujesz swe wielkie odkrycie..jakby mnie ktos zapytał co jest lepsze- Fiat 126 P czy Tico to mu polece Tico , co nie zmienia faktu,ze uwazam je za młynek do kawy..

Tak nawiasem- Twoje auto komentowałem lekko sarkastycznie , fakt, bo jesli mi piszesz ,ze mnie objedziesz dookoła a przy 190 moj silnik emituje kupe dymu, to wybacz :D

a reszte Twej wypowiedzi pozostawie bez komentarza , bo jest tak samo dziecinna i żałosna jak Ty.

P.S. Jako Hans masz tu bana i zapewne jako Pelikan tez stad odfruniesz.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=30139&postdays=0&postorder=asc&start=15

faktycznie hans to Ty bo wobec wszystkich aut starszych od twojego uzywasz okreslenia " Strup" . bardzo sympatycznie sie wyrazałes o Korneliu i jego 316i ...no tak, taki "krol autostrad" jak ty ma pewnie do tego prawo :duh:

Opublikowano
ciekawe,ciekawe... :clap: :clap: co z tego wyjdzie..a moze kto wyleci :?: :cool2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

Moim zdaniem ktos kto zostal juz zbanowany nie powinien istaniec na forum pod innym nickiem po ip mozna sprawdzic a jesli nie to jesli tak jak tu wyjawilo sie to nalezy odrazu go zbanowac takie moje zdanie :mrgreen:

A pan Pelikna to bardzo nie powazny czlowiek a raczej dziecko bo watpie zeby normalny dorosly i dojrzaly czlowiek pisal takie glupoty i jeszcze po zbanowaniu tworzyc nowe konto sobie nowe konto by znow zostac zbanowanym moim zdaniem bardzo nie mader zachowanie :duh: :mad2:

moje modele
Opublikowano

Wiatm Mlodzik18. Jezdzę 530d touring od 2 lat, auto jest z 99 roku, jestem I wlascicelem auta w kraju auto zostalo spr jako bezwypadkowe, wiem bo sam je sprowadzilem.. Podczas kupna wchodzilo takze pod uwagę 520d,ale że w rodzine jest 320d 150ps i mogę ten silnik ocenic. Doszedłem do wniosku, ze 136 koni jest to za malo na e39.Szczegulnie jest to odczuwalne przy wiekszych predkościach i przy wyprzedzaniu, kedy 2.0 nie da rady i nie ma tekiej pary jak 3 litry. Dlatego padlo na 3.0. Spalanie na poziome 7.5 do 8.5 w mieście nie wydaje mi sie duzo większym w porownaniu z 520d. Kultura pracy jest naprawde na wysokim poziome jak na diesla, nie ma mowy o jakims klekotaniu. Chyba ze ma to być auto na wyrywnie lasek no to wtedy mus brac beznzynowca i najlepiej z jakims konkretnym wydechem zeby laskom sie nogi uginały. Ale jezeli nie zalezy Ci na takim lansowaniu sie a na ekonomi to bardzo polecam 530d. Poniewaz zapewnia naprawde niskie spalanie przy swietnych osiągach. Nie mialem z nim zadnych problemow o jakich zawsze jest mowa, padające turbiny i przepływomierze, lub spadki mocy. Jednynie co wymieniłem to termostat, poniewaz silnk nie nabierał stalej temp. A na bieżąco wymieniam klocki, tarcze, amory, oleje itp i to tyle co trzeba w tym aucie robic. Czasami jezdzę też e38 mojego ojca z takim samym 3.0 184 ps,tam ten silnik jest troszke słabszy, pewnie dlatego ze to automat i auto ma wieksza mase. Ogulnie dokladnie to samo jak w e39, żadnych usterek od ponad 3 lat. Wszystko zalezy jak byl serwisowany dielel i na jakim paliwie jeżdzony, jezeli kupisz auto z pewnych rąk to bedzie służylo naprawde długo.

Pozdrawiam.