Skocz do zawartości

Malowanie komory silnika x5 g05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim .

odebrałem w zeszłym tygodniu nową x5 g05 w kolorzez 475 . Już podczas odbioru nie dawało mi spokoju jakość malowania pod maską. Kielichy niby ładne w kolor (nawet z bezbarwnym czego z reguły wcześniej nie było jak pamiątem), ale blacha idąca do błotnika od prawego kielicha wygląda tak jak na zdjęciu. Jakby pomalowali jakieś zanieczyszczenia. Mastyki wyglądają spoko tak jakby robot nakładał - równo. Pytałem w salonie oczywiście to norma wg nich. Grubośc powłoki lakierniczej jest taka jak powinna itd. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

IMG_9088.jpeg

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

U mnie wyglądają identycznie , też zwróciłem na to uwagę przy odbiorze , obok stały 3 inne sztuki do odbioru i wyglądały podobnie . Taka „jakość” 🥴

Opublikowano
  • Autor

Dziś widziałem jeszcze 2 inne sztuki , w dwóch różnych salonach i to samo… także wygląda, że tak „malują” …. Masakra . A lakier z zewnątrz rysuje się od samego patrzenia 😂 strach myć

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

U mnie tego nie ma. Niezła rzeźba😛

Opublikowano

No to u mnie wygląda tak, samochód odebrany tydzień temu. 20260508_213722.jpg

Za to zdziwiło mnie "wykończenie" drzwi przednich, beznadziejne to łączenie z taką dziurą, dzisiaj na to zwróciłem uwagę, też tak macie?

20260508_213226.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, nefertar napisał(a):

Za to zdziwiło mnie "wykończenie" drzwi przednich, beznadziejne to łączenie z taką dziurą, dzisiaj na to zwróciłem uwagę, też tak macie?

Tak będzie w każdym X5. W G21 byłem mocno zdziwiony jak to zobaczyłem 😶