Skocz do zawartości

Opony na felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich .

Mam problem bo kupiłem felgi 8.5j et 35 r20 do mojego bmw 5 f10 , były one z oponami 225 35 założyłem i wygląda to zle bo się na tym nie znam . Jakie kupic opony zeby dobrze wygladaly na aucie ? Najlepiej agresywny wygląd.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Skoro się na tym nie znasz, to skąd wiesz że to źle wygląda? Co znaczy agresywny wygląd?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

Dla 225 35 optymalna felga to 7.5j. Wprawdzie 8.5j jeszcze jest dopuszczalne, ale to już skrajna wartość. Jak dla mnie, 225 przy 20' - jest strasznie wąska.

Swoją drogą, agresywny wygląd? Może domaluj jakąś maczetę na nich, albo co ;) moim całkowicie subiektywnym zdaniem, najbardziej agresywne wyglądają slicki. Czy to szczególnie mądre, to już jest inna bajka.

;)

Edytowane przez yeti19
Dodanie uwagi

Opublikowano
  • Autor

Założyłem te kola i jest duża luka do nadkola i mi się poprostu tak nie podoba wiadomo najlepiej jest obniżyć auto ale ja niechce tego robić dlatego pytam jakie opony zeby dobrze wygladalo auto :) . Na necie pisze e niby najlepiej dla tego auta to 245 35 i 275 30 na tyl . Tylko pytanie czu luka do nadkola się zmniejszy i dlatego się nie znam . Czy moze musze zrobic np 245 40 i 275 35 tylko jak z wyglądem.

Opublikowano

Różnica wysokości ścianki opony pomiędzy 225 35r20 a 235 35r20 to około 5mm. Co daje o 1 cm lepsze wypełnienie wnęki koła.