Skocz do zawartości

Tarcze e60 535d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakiej firmy polecacie tarcze hamulcowe na przód do e60 535d ?

Opublikowano
  • Moderatorzy

Cokolwiek będziesz zakładał - ważniejsze niż tarcze jest sprawdzenie bicia na piaście przed założeniem tarczy i później po założeniu. Moje po 10 tysiach zaczęły bić po wymianie. Chciałem oddać na reklamację, dostałem info, żeby to sprawdzić przed reklamacją i wyszło, że faktycznie piasty miały bicie. Po wymianie piast i tarcz kolejny raz - 80 tysi zrobiłem zanim sprzedałem, chodziły jak żyleta.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

mam drugi komplet ATE. wszystko okej.  Pylą jak złe...ale ma hamować. przerabiałem ceramikę...poszły juridy white z tarczami trw na śmietnik.

Bicie mega ważna sprawa...ale np u mnie był problem jak miałem dystans. Za mało felga na stożek wchodziła, dosłownie 0,5 mm brakowało i biła przy hamowaniu i w zakresie prędkości.

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano
  • Autor

Bicie piasty sprawdzałem 2 setki było ale wymienię odrazu wcześniej na 324 x 30 miałem brembo w tydzień się pokrzywiły ori bmw dłużej ale to samo było teraz kupiłem zaciski od g30 4 tłoczek i szukam porządnej tarczy nie za miliony ale co posłucham opini to jedni montują jednoczęściowe i chwalą a inni narzekają 

Opublikowano
  • Moderatorzy
23 minuty temu, DeerWithHacks napisał(a):

Bicie piasty sprawdzałem 2 setki było

to chyba x5 na końcu tarczy wychodzi czyli 10, a 5 setek to granica (1 seta na piaście).

Opublikowano
  • Autor

Na tarczy wychodziło 4- 5 setek więc tragedii nie było kiedyś słyszałem ze 2 setki na piaście dopuszczalne ale widocznie mnie ktoś w błąd wprowadził 

Opublikowano
  • Autor

Warto wiedzieć z tymi piastami,u mnie zawieszenie przód zrobione więc żadnych luzów nie ma

Opublikowano
  • Autor

Zostały mi polecone tarcze Mikoda GT i Zimmermann Sport macie jakieś opinie na ich temat ?

Opublikowano
  • Moderatorzy
8 godzin temu, DeerWithHacks napisał(a):

Zimmermann Sport

Uzywałem, miałem w 2 samochodach i działały dobrze. Ale cały czas - pamiętaj o poprawnym montażu i sprawdzenia bicia.