Skocz do zawartości

swiatelko przeciw mgielne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ostatnio sprawdzalem swiatelka przeciwmgielne i zauwarzylem ze z tylu swieci tylko jedna strona - lewa po zdjeciu plastiku z zarowkami zauwazylem ze po prawej stronie mam zaslepke ale gniazdo na zarowke jest czy u was tez czy mozna wstawic zarowke po obu stronach chodzi mi o to czy policja sie nie czepi
Opublikowano
policja się nie czepi,bo niby czego ma sie czepiac. W niektorych samochodach tnac koszty oszczedzaja na zarowkach i wiazkach do nich dochodzacych. W AUDI 80 ,CORSA B też jest miejsce na żarówkę ale jak ją włożysz to i tak Ci nie zaświeci.w E34 są z tyłu 2 przeciwmigielne, w POLONEZIE też są 2.
Opublikowano
Moim zdaniem jedne swiatło przeciwmgielne z tyłu wystarczy.A jak beda 2 to tez nic sie nie stanie i policja nie ma prawa sie przyczepiać :) pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W niktórych krajach (m.in. Włoszech, tak było przed Unią, tak coś pamiętam) były przepisy, że może być tylko jedno światło przeciwmgłowe. Dlatego właśnie część aut ma zaślepione jedno światło lub go w ogóle nie ma. U nas, z tego co się orientuję, to nie ma określonego jasno, czy ma być jedno, czy dwa, ważne, żeby było.

Sprawa cięcia kosztów to druga strona medalu :) Fiat jest chyba mistrzem w tej sprawie (z jednej strony przeciwmgłowe, a z drugiej cofania :) ).

Kai
Opublikowano

Witam

apropo świateł, nie mam w e-36 coupe 1,8is świateł stopu, świeteł cofania. Dlaczego, wszystkie bezpieczniki ma całe, kiedyś pamiętam, że jedno mi świeciło a teraz już nic. Dziś nawet by facet we wmnie wyrżnoł, ale patrze sie non sto w lusterko tylne i zauważyłem i uciekłem na przeciwny pas - było by bum jak nic.

pomóżcie :oops:

Opublikowano
W niktórych krajach (m.in. Włoszech, tak było przed Unią, tak coś pamiętam) były przepisy, że może być tylko jedno światło przeciwmgłowe. Dlatego właśnie część aut ma zaślepione jedno światło lub go w ogóle nie ma. U nas, z tego co się orientuję, to nie ma określonego jasno, czy ma być jedno, czy dwa, ważne, żeby było.

Sprawa cięcia kosztów to druga strona medalu :) Fiat jest chyba mistrzem w tej sprawie (z jednej strony przeciwmgłowe, a z drugiej cofania :) ).

Mam auto z Wloch i mam oba przeciwmglowe tylnie.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
Witam

apropo świateł, nie mam w e-36 coupe 1,8is świateł stopu, świeteł cofania. Dlaczego, wszystkie bezpieczniki ma całe, kiedyś pamiętam, że jedno mi świeciło a teraz już nic. Dziś nawet by facet we wmnie wyrżnoł, ale patrze sie non sto w lusterko tylne i zauważyłem i uciekłem na przeciwny pas - było by bum jak nic.

pomóżcie :oops:

czy nik mi nie pomoże :modlitwa:

:cry2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No wiedziałem, że się zaraz cała armia na mnie uprze :)

Widocznie się pomyliłem i już :) A może Wam już ktoś wyrwał zaślepkę i wsadził żarówkę. A może auto nie było przeznaczone na ten rynek :) Tak na prawdę nie pamiętam, ale możliwe, że to nie były Włochy...

Kai
Opublikowano

Do stefanmastero

na poczatek sprawdz zarówki :D , potem czy styki w lampach sie nie poluzowały

A co do przeciwmgielnych róznie wychodzily, czasami wystarczy dodac oprawke, a czasami trzeba dolutowac jeden kabelek laczacy styki w lampie prawej, tak jak jest w lewej. tak bylo u mnie w starych lampach ( czarne hella) gdzie bylo jedno przeciwmgielne, ale jak zalozylem z bialym kierunkiem to byly w dwoch lampach i prawe roznily sie owym kabelkiem.

Pozdrawiam

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))