Skocz do zawartości

Webasto Bmw F07 Lci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ma ktos zamontowane webasto w swoim GT? Zastanawiam sie,moze bym sobie dołożył? Moze ktos posiada instrukcje? retrofit? Dokładałem juz w X3 oryginalna instalacje wiec temat nie jest mi obcy

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak ktoś ma u siebie to raczej fabrycznie zamontowane i pewnie będzie ciężko o instrukcję czy krok po kroku retrofit.

Jeżeli masz dostęp do newtis'a to tam jest schemat elektryczny podłączenia takiego webasto.

Jest tam też osobny folder poświęcony ogrzewaniu postojowemu i może gdyby przekopać się przez jego zawartość, skleciłbyś do kupy co do czego.

Pozostaje kwestia kodowania i ew. kompatybilności podzespołów, które masz obecnie w aucie.

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor

Elektryka to nie problem, ogarnę. Moze ktos ma u siebie webasto i zrobił by fotkę gdzie oryginalnie sie znajduje i jak jest zamontowane. Jesli dojdzie do skutku to bede montował oryginalne

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja mam u siebie fabryczne webasto.

Robienie zdjęć wymaga jednak ściągania nadkola lewy przód, bo tam schowane są graty.

Na newtis są zdjęcia gdzie znajduje piec, etc. np.

image.thumb.png.844b8b8b1f959ee0121127cdbd76bda4.png

Ew w necie można szukać. np TUTAJ - musisz klikać np po prawej stronie zdjęcia, żeby przejść do następnego.

Edytowane przez yaz

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor

I to jest wlasnie cos czego poszukiwałem. Dzięki yaz

Opublikowano
  • Autor

No i prosze.... znalazlem. Jakby ktos potrzebowal 64_50_2_222_636.pdf https://share.google/JF3DdIr27t3SrjISV

Teraz tylko kompletować graty😉

Edytowane przez ULOK

Opublikowano

Nie wiem jak w F07, ale w F11 były dwie wersje webasto, zmieniły się koło 2014/03. Różnią się protokołem transmisji pomiędzy sterownikiem webasto i (chyba) IHKA. Mam teorię, że kodowaniem IHKA można zmusić to do działania jak kupisz złą wersję, ale nie mam pewności.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano
  • Autor

Dziekuje za info👍

Wszelkie sugestie mile widziane.

Edytowane przez ULOK

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 14.01.2026 o 00:20, ULOK napisał(a):

No i prosze.... znalazlem. Jakby ktos potrzebowal 64_50_2_222_636.pdf https://share.google/JF3DdIr27t3SrjISV

Teraz tylko kompletować graty😉

Szukajcie, a znajdziecie 😉

Powodzenia w modzeniu. Daj znać jak efekt finalny.

pzdr

yaz