Skocz do zawartości

Nie mogę otworzyć drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś o 6 rano chciałem wejść do auta. Drzwi trochę przymarzły ale pociągnąłem mocniej i sie otworzyły. Potem chce zamknąć i lipa. Zamek jakby nie chciał ich załapać. Więc domknąłem w dół rygiel. I kolejny klops. Nie moglem ich otworzyć z wewnątrz. Wygramolilem sie przez pasażera. Z zewnątrz tez nie moge ich otworzyć. 

Co teraz z tym fantem?

Opublikowano

Zamarzła Ci linka od zamka do klamki zewnętrznej. Linka jest do wymiany bo ma uszkodzony pancerz, dlatego zamarza. 51217297439

Teraz próbuj wstawić do ogrzewanego garażu, jak nie pomoże trzeba zdjąć boczek i dopiero otworzysz drzwi.

Opublikowano

Pociągnij wewnętrzna klamkę do oporu i puść nagle tak żeby odskoczyła i odbila sie o boczek, powtórz dopóki sie zewnętrzna klamka nie odblokuje. Jeśli to nie pomoze to musisz zagrzać auto az ciegno pusci. 

Opublikowano
  • Autor

Auto trafiło do garażu i się naprawiło. Teraz w takim razie poszukam nowej linki.

Dzięki panowie za pomoc.

Opublikowano
W dniu 25.12.2025 o 09:10, Kolorusek napisał(a):

jak nie pomoże trzeba zdjąć boczek i dopiero otworzysz drzwi.

Jak zdjąć boczek przy zamkniętych drzwiach? jest na to jakiś patent?

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano

Wszystkie śruby odkręcasz bezproblemowo, gorzej zatrzaski. 

No trzeba w miarę delikatnie i jakoś wychodzi, ciężko tu o patent 

Ja niestety musiałem tak wyjąć bo zamek się zablokował