Skocz do zawartości

F07 - 535d - WBA5N01040GN83411

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-5gt-ID6HOfT9.html

Co sądzicie o tym aucie? Wiem, że ma wymieniony rozrząd i założone nowe panewki, wał podobno - igła..

Szukam już jakiś czas 5GT i trochę mnie niepokoi, że sporo aut z ogłoszeń ma przed sprzedażą wymienione panewki, a i zdarzyły się egzemplarze z wstawionym używanym silnikiem. Warto w ogóle szukać auta z N57 ?

Opublikowano

Ja mam 35d f25 z 14 roku i chodź oleju nie bierze i ma oryginalne 340 nakulane 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@Fusion N57 to droga zabawka,ja się już wyleczyłem z diesla.

Opublikowano
  • Autor

Dobra, chyba sobie daruję ten szrot N57, 90% aut z ogłoszeń o które pytałem to albo są po wymianie panewek, albo po remoncie silnika z wymianą wału, albo po wymianie silnika na używany.. nie wiem jakim cudem te auta są tak drogie.. 

Opublikowano

Zainwestuj w B47 w tym modelu. 

"Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców"
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 25.12.2025 o 10:29, Masterhard napisał(a):

Zainwestuj w B47 w tym modelu. 

W BMW 5GT (F07) nie było B47

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wymiana panewek w N57 nic nie da.

W tych silnikach zacierają się panewki na bodajże pierwszej i ostatniej. Jest to wada wału który ma mikropęknięcia i robi się krzywy. Wcześniej czy później wymienione panewki zatrą się z powrotem.

Jedynym sensownym wyjściem jest wymiana wału na nowy oryginał co wiąże się z potężnym kosztem.

Sprzedający o tym wiedział i przed sprzedażą wymienił panewki żeby niby było ok.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Boze, daski, ty masz ikonke zasluzony? Gdzie i kiedy ja zdobyles? Nie pisz juz wiecej o czyms o czym nie masz pojecia... Powielasz internetowe zabobony. Czytac tego nie idzie... 

Opublikowano

Daski ma rację silnik n57 nadaje sie tylko zeby zbudować z niego stolik kawowy. Prędzej czy pozniej obróci panewe. Jest ktos taki jak Pan Silnik ktory ma praktycznie linie produkcyj  do naprawy tych silników. 300tys jezeli przejedzie to jest cud. Auta z xdrive padają nawet po 150tys. Także jezeli sie nie znacie to po co gębę otwierać...

Opublikowano

Ja mam w f25 ma juz ponad 340 i lata jak głupi 

interwały robić częściej i jest ok 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
5 godzin temu, Czub1 napisał(a):

Daski ma rację silnik n57 nadaje sie tylko zeby zbudować z niego stolik kawowy. Prędzej czy pozniej obróci panewe. Jest ktos taki jak Pan Silnik ktory ma praktycznie linie produkcyj  do naprawy tych silników. 300tys jezeli przejedzie to jest cud. Auta z xdrive padają nawet po 150tys. Także jezeli sie nie znacie to po co gębę otwierać...

Problem w tym ze my sie znamy a daski plecie bzdury, ty mu pochlebiasz i otwierasz gebe, chociaz nie masz pojecia... Tak sie sklada ze znam Huberta (Pansilnik.pl) i cos nie cos wiemy o tych silnikach kolego, wiec zanim otworzysz gebe (to twoje slowa), zastanow sie dwa razy... 

Opublikowano

To co powiesz ty na to 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie pewnie ja sie nie znam a ze pracuje w Aso od 20 lat to pewnie zbieg okoliczności. A Pan silnik pewnie naprawia te silniki hobbystycznie bo one sie przecież nie zacierają.

Opublikowano

Powiem tak. 10 lat naprawiam tylko BMW i n57 miałem najmniej zatartych. Wg tylko moich obserwacji oraz historii kolegów po fachu nie popartych badaniami jestem w 90% pewien co powoduje mocne zużycie 1 panewki głównej (bo tak zazwyczaj jest). A mianowicie każdy kto miał w rekach koło pasowe n57 i chociaż trochę myśli to dojdzie do tego samego wniosku.