Skocz do zawartości

Poziom dźwięku Carplay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy u was tez poziom dźwięku CarPlay to losowa sprawa? Jadę samochodem i głośność podczas rozmów telefonicznych jest ok oraz komunikatów np Yanosik nawet gdy poziom komunikatów głosowych jest na jakimś niskim poziomie (takim samym jak np radio)

Po zamknięciu samochodu i ponowym uruchomieniu pomimo poziomu głośności komunikatów głosowych daje na max to i tak słychać wszystko co przez CarPlay bardzo cicho (radio i inne rzeczy odtwarzane z BMW słychać normalnie....

W wersji pre Lci nie miałem takich problemów 

Opublikowano

Potwierdzam mam dokładnie tak samo. Pomaga reset systemu (30 sekund przytrzymujesz pokrętło głośności) na jakiś czas. Później znowu mam z AppleCar ciszej niż np ze Spotify w BMW. 

Opublikowano
  • Autor

W tym wątku nie było rozwiązania mojego problemu, skontaktowałem się z bmw z działem connected drive i uzyskałem pomoc 🙂 Okazuje się, ze drive 8,5 resetuje się inaczej niż 7 czy 6 Jeżeli zrobi się reset tak jak np drive 7 czyli trzymając przycisk wyłączenia radia aż do momentu wygaszenia się wyświetlacza to wtedy w drive 8,5 nie jest to pełny reset i samochód może mieć problemy z komunikacja się z serwerami bmw co może skutkować nieprawidłowym działaniem. W drive 8.5 aby wykonać reset należy trzymać przycisk wyłączenia radia wciśnięty tak długo aż wyświetlacz zgaśnie i ponownie się uruchomi i dopiero wtedy wykonany jest pełny reset. U mnie rozwiązało to problemy z CarPlay 🙂 zreszta Pani z connected drive przez telefon nawet mi powiedziała ze samochód nie łączy się na bieżąco z serwerami i trzeba zrobić reset 😉 

Opublikowano
W dniu 23.12.2025 o 11:32, pepe1234 napisał(a):

W tym wątku nie było rozwiązania mojego problemu, skontaktowałem się z bmw z działem connected drive i uzyskałem pomoc 🙂 Okazuje się, ze drive 8,5 resetuje się inaczej niż 7 czy 6 Jeżeli zrobi się reset tak jak np drive 7 czyli trzymając przycisk wyłączenia radia aż do momentu wygaszenia się wyświetlacza to wtedy w drive 8,5 nie jest to pełny reset i samochód może mieć problemy z komunikacja się z serwerami bmw co może skutkować nieprawidłowym działaniem. W drive 8.5 aby wykonać reset należy trzymać przycisk wyłączenia radia wciśnięty tak długo aż wyświetlacz zgaśnie i ponownie się uruchomi i dopiero wtedy wykonany jest pełny reset. U mnie rozwiązało to problemy z CarPlay 🙂 zreszta Pani z connected drive przez telefon nawet mi powiedziała ze samochód nie łączy się na bieżąco z serwerami i trzeba zrobić reset 😉 

Hej czy nadal u Ciebie jest wszystko w porządku z CarPlay po tym resecie?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 27.12.2025 o 13:06, Carlito-Carlito napisał(a):

Hej czy nadal u Ciebie jest wszystko w porządku z CarPlay po tym resecie?

Tak od czasu restartu wszystko z dźwiękiem jest ok