Skocz do zawartości

Praca silnika 330i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam praca silnika na tym nagraniu jest normalna? Jeżeli nie to co może być nie tak? Bmw g20 330i 258km 2019r usa

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Od ok. 4 sekundy mam wrażenie, że coś luźnego uderza, jakby od paska.

Kolega co prawda w Citroenie ale niedawno miał przypadek, że mu pasek alternatora się rozwarstwił i uderzając rozerwał jakiś przewód...

Ja bym oddał komuś do sprawdzenia.

Opublikowano

Łatwiej byłoby ocenić, gdybyś trzymał telefon w jednym miejscu a nie biegał z nim pod maską. 

Ja nic niepokojącego nie słyszę - typowa praca benzyny na bezpośrednim wtrysku. Może ewentualnie troche nierówno pracuje, ale biorąc po uwage powyższe, ciężko to jednoznacznie określić czy to na pewno nierówna praca czy może różny poziom dźwieku zbierany przez mikrofon. 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, KucaQ napisał(a):

Łatwiej byłoby ocenić, gdybyś trzymał telefon w jednym miejscu a nie biegał z nim pod maską. 

Ja nic niepokojącego nie słyszę - typowa praca benzyny na bezpośrednim wtrysku. Może ewentualnie troche nierówno pracuje, ale biorąc po uwage powyższe, ciężko to jednoznacznie określić czy to na pewno nierówna praca czy może różny poziom dźwieku zbierany przez mikrofon. 

Opublikowano

Wszystko jest ok. To cykanie to wtryski - taki ich urok. Bez osłony silnika zawsze będzie głośno. 

Jeśli nie ma problemów z odpalaniem, falowaniem obrotów, nie ma błędów pod komputerem to nie szukać dziury w całym i jeździć. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na drugim nagraniu faktycznie jest ok. 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź