Skocz do zawartości

E92 blacharka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przygotowuję się do zakupu bmw e92 335i z 2007. Sytuacja jest taka że auto jest ze stanów po lekkim dzwonie ale mechanicznie jest sporo kasy władowane. Właściciel posiada je 4.5 roku i dużo w nim zrobił lecz przedni zderzak nie ma spasu dokładnie w tym miejscu gdzie było bite. Wydaje mi się że mogła dostać jedna z podłużnic i tego się obawiam. Czy warto się interesować tym autem czy sobie odpuścić. Lakier org, maska do wymiany tak samo z jednym z błotników oraz występuje problem z przepustnicą. Wszystkie bolączki tego modelu są zrobione, turbo sprawne a silnik wyczyszczony z nagaru. Auto wygląda tak https://imgur.com/a/Ev8cphb również po tej samej stronie błotnik jest pęknięty.

Opublikowano

Jeśli sie bedziesz decydował, obejrzyj dokładnie.  Po dzwonie blacha może być najmniejszym problemem. Ostatnio była u mnie f02 ze Stanów,  po leciutkim dzwonie. Już wyszpachlowana i pomalowana, ale coś tam w tapicerce kolega chciał poprawić. No i jak zaczeliśmy dopasowywać, okazalo sie że z poduszek była tylko ta w kierownicy, reszta rezystory 🙂

Edytowane przez yeti19
Literówki

Opublikowano
  • Autor

Zadałem już mu to pytanie na oględzinach. Nie wie, On nie sprowadzał jest drugim właścicielem. Auto wygląda ładnie poza tym spasem i wgniotą w tylnym zderzaku. Najbardziej tylko interesuje mnie ta podłużnica. 

Opublikowano

Tak na oko to raczej ta belka z przodu przyjęła uderzenie, ale trzeba brać pod uwagę, że sporo aut jest picowanych w USA pod handel to wszystko jest możliwe. To zdjęcie to jest aktualny stan, czy po zakupie, czy auto jest złozone? Najgorsze nie jest to jak podłużnica minimalnie dostała i masz 3 mm niespasowania. Najgorzej jest jak po wyprostowaniu i naciągnięciu nic więcej się nie dało zrobić i "tak to musi zostać"  Jeżeli nic nie było picowane to nie ma tragedii. 

Co do tego tekstu "sporo kasy wsadzone" to bym się nie napalał. NAJWAŻNIEJSZE poza ogólnym stanem silnika są wtryski, są koszmarnie drogie, zazwyczaj padają mniej więcej równocześnie, nie ma zamienników, "regenerowany" scam na OLXie nie działa. Oryginał 3k x6szt

Do tego pompa HPFP, zazwyczaj w autach z USA z tego rocznika pada po 100 k przebiegu, niektórzy mieli wymieniane te pompy na akcji serwisowej. Teraz pewnie ze 4K w ASO. Turbiny są cąłkiem udane, ale jak musisz je wyjąć to jest troszkę dłubania. Co to za problem z przepustnicą? Żeby się nie okazało, że kompresji nie ma na którymś garze.

Ogólnie odradzam ten silnik jak nie masz worka pieniędzy ma wszelki wypadek, a może być różnie. Poszukaj 335i z silnikiem n55 po lifcie, zaoszczędzisz masę kasy jakby coś padło. Samochód pali 15l/100 i nie wierz w bajki, że mi to 8 spalił w mieście 🙂 Jak zrobisz soft to lejesz 98 więc jest drogo.  Silnik i okolica grzeje się masakrycznie. Wymiana oleju w tym silniku jak troszkę ostrzej jeździsz to 5000 km, MAX bo i tak masz smołę. Jak upalasz na torze to wiadomo po weekendzie jazdy wymiana oleju. Ten silnik średnio się nadaje na daily...

Ale jak wszystko gra  i masz dłubnięty na 400 plus koni to jeździ się fajnie 🙂 Weź pod uwagę, że niektóre warsztaty specjalizujące się w BMW jużnie robią serii E i wcześniejszych

Opublikowano
  • Autor

Jak napisałem auto ma zrobione wszystkie usterki takie jak hpfp, wtryski na 12, pompa wody, uszczelki silnika, wężyki od chłodnicy, turbo sprawdzone, zrobione panewki itd. Auto jest zrobione i wydaje mi się że było że coś próbowali ale nie jestem pewien. Z tą przepustnicą niby to jest tak że auto potrafi się zadławić/dodać gazu na zimnym przy postoju ale nie ma żadnych kodów. Niby była czyszczona i ustąpiło na 2k km. Olej co 7k wymieniany na 5w40.

Opublikowano
18 godzin temu, Andre1112 napisał(a):

Jak napisałem auto ma zrobione wszystkie usterki takie jak hpfp, wtryski na 12, pompa wody, uszczelki silnika, wężyki od chłodnicy, turbo sprawdzone, zrobione panewki itd. Auto jest zrobione i wydaje mi się że było że coś próbowali ale nie jestem pewien. Z tą przepustnicą niby to jest tak że auto potrafi się zadławić/dodać gazu na zimnym przy postoju ale nie ma żadnych kodów. Niby była czyszczona i ustąpiło na 2k km. Olej co 7k wymieniany na 5w40.

To ja bym brał

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
23 godziny temu, Andre1112 napisał(a):

I ty naprawde dajesz wiare w problem groszowej przepustnicy:) jak mozna byc tak naiwnym, jakby problemem byla przepustnica, to by ja zmienil a nie o tym informowal... Ludzie, ogarnijcie sie. 

Opublikowano
  • Moderatorzy

Auto miało status "nie odpala" na aukcji USA. Na zdjęciu masz mocno/nie mocno ale poduchy wyszły. Pasowanie przodu w e92 to dramat ogólnie, wszystko trzeba nowe kupić, żadnych zamienników, plastików jest od groma, lampa względem łyżwy, sama łyżwa mocowana z błotnikiem na wpust z osobnym plastikiem, na koniec maska ze zderzakiem, jest dramat jak wszystko nie jest 1:1 jak fabryka to nie idzie tego złożyć.
Przód wszedł do środka i chłodnice mogło wepchnąć w stronę silnika. Wróżę.
Nie mniej, tak jak kkx5 mówi, łatwe usterki się z miejsca ogarnia.
Image 1 of 10
Image 6 of 10