Skocz do zawartości

E90 320i n46 wypadanie zapłonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś rano moje BMW odpaliło jak zwykle po czym od razu zgasło. Przy kolejnej próbie zero reakcji, słychać rozrusznik ale wcale nie kreci silnikiem. Przy kolejnej próbie kręci i w końcu odpala ale pracuje bardzo nierówno, szarpie całym samochodem na biegu jałowym. 

Kody błędów to P0300 do P03004 czyli wypadanie na każdym cylindrze. 

Poczytałem trochę na forum i może to być valvetronic ale w moim przypadku nie ma wcale błędów z nim związanych.

Jakieś propozycje zanim oddam do kogoś na głębsze sprawdzenie? Odpięcie wtyczki od valvetronic czy coś jeszcze?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najpierw zmieniłbym cewki + świece 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kolego wypadanie zapłonów to złożony problem bo może być sporo przyczyn związanych z wypadaniem zapłonu, najprościej sprawdzić kompresję na cylindrach i wtedy wyeleminujesz najważniejszy problem czyli słabą kompresję na poszczególnych cylindrach. 

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dokładnie, warto jakiekolwiek naprawy zaczynać od sprawdzenia kompresji, zeby zaoszczędzić sobie czas i pieniądze  🙂

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png