Skocz do zawartości

Remote Software Upgrade -

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Dzisiaj pokazała się aktualizacja Software - została pobrana przez telefon, niestety jak próbuje wgrać ją do samochodu, to coś nie idzie. Dostaje informację, że samochód nie jest jeszcze gotowy i ponowna próba zostanie przeprowadzona w nocy. Jak próbuje ją wykonać ręcznie znowu to samo. Czy ktoś miał taki problem? Może sugestię rozwiązania go.

Pozdrawiam i dziękuję.

Opublikowano
10 minut temu, Carlito-Carlito napisał(a):

Cześć,

Dzisiaj pokazała się aktualizacja Software - została pobrana przez telefon, niestety jak próbuje wgrać ją do samochodu, to coś nie idzie. Dostaje informację, że samochód nie jest jeszcze gotowy i ponowna próba zostanie przeprowadzona w nocy. Jak próbuje ją wykonać ręcznie znowu to samo. Czy ktoś miał taki problem? Może sugestię rozwiązania go.

Pozdrawiam i dziękuję.

Ja zrobiłem. Teraz mam to, co zdjęciu. Już kilka razy odpalałem, jeździłem i nic. Komunikaty nadal są. I czuje twardsze zawieszenie, mimo pneumatyki. Jutro pewnie serwis. Choć rano gość z BMW się połączy i zresetuje zawieszenie, tylko, czy to coś da. Cała sytuacja po zrobieniu tej aktualizacji. Wsiadłem, odpaliłem i komunikaty...

20251014_185818.jpg

Edytowane przez Tomasz73

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@Carlito-Carlito jest dużo czynników, które niby muszą zostać spełnione, kiedyś wysłano mi coś takiego, jak masz możliwość, doładuj akumulator na początek.

Cytat

Dodatkowo, by poprawnie uruchomić aktualizację, niniejsze warunki muszą być spełnione:

-Pojazd musi stać na równym terenie (poza drogami publicznymi).
-Samochód ma wystarczająco naładowaną baterię komputera pokładowego oraz akumulator.
-Karta SIM pojazdu musi mieć wystarczające połączenie z siecią mobilną (4G/LTE) .
-Wszystkie okna, drzwi, szyber dach oraz pokrywa bagażnika muszą być zamknięta.
-Światła zewnętrzne i światła awaryjne muszą być wyłączone.
-Temperatura zewnętrzna wynosi > -10 °C

Edytowane przez M4R10

Opublikowano

Sprawdzilem przed chwila u siebie, aktualizacja przebiegla bez bledow. Wprawdzie kilka opcji w menu sie wyzerowalo (zapachy, autohold, hamulec postojowy) do stanu domyslnego jak mniemam, niemniej zadnych komplikacji poki co nie doswiadczylem.