Skocz do zawartości

F11 525d N47 - 802096 Pomocnicza pompa wodna; Zwarcie do masy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam taki problem w N47 525d, melduje mi błąd pomocniczej pompy wodnej, zwarcie do masy 802096. Rozebrałem dzisiaj nadkole, sprawdziłem pompkę, wymontowałem ją, przepłukałem, założyłem. Pompa działa na pięknych wysokich obrotach, po włączeniu zapłonu elegancko słychać jak pracuje i czuć jak się ją dotyka. Z racji, że od razu myślałem, że to wina pompy zamówiłem nową Pierburga.

Sprawdziłem obie na zewnętrznym zasilaniu. Moja oryginalna pobiera około 5,5W. Nowa Pierburga pobiera 7,2-7,3W. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Pompa działa, a błąd przez cały czas wyskakuje mimo kasowania....

Co to może być?

Pozdrawiam
jakubhab
Opublikowano (edytowane)

ja mam 20d i u mnie dodatkowa pompa obiegu cieczy jest pod maską. Podkaczaleś nową? błąd na nowej da się skasowac?

Edytowane przez Jack-Strong
Jack_Strong-
Opublikowano

Nie podłączałem nowej, bo szkoda wydawać 400 zł na inną pompę, skoro oryginał jest w zupełności sprawny i kręci płynem... U mnie jest za nadkolem. Mówimy o tej:

tecdoc-article-image?fileName=00057.04077.32.0.JPG