Skocz do zawartości

Lampy F25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka 

mam f25 lci bez przodu 

oem lampy były xenon skrętny, ale kupiłem nie skrętny. 
Ma ktoś może schemat podpięcia tych lamp który PIN frm trzeba pociągnąć do którego w wtyczce przy lampie albo ktoś może mi wrzucić schemat ? Wstępnie instrukcjie mam od gościa co mi sprzedał lampy. Mam pociągnąć z frm do 5 PINu ale tam jest przewód tak samo i nie wiem czy się wpiąć w ten pin czy może mam ten stary uciąć itp 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wez sprzedaj te lampy i kup takie jak powinny byc. Bo to co robisz to jest kompletny bezsens. Na upartego da sie to zrobic, ale po co sobie pogarszac wyposazenie?

Ale jak juz chcesz rzezbic, to z tego co widze, to problem bedzie z dlugimi swiatlami. Przyslona jest sterowana na pinie 6tym. Niestety nie bardzo widze jak to jest zrobione w lampach skretnych, ale calkiem mozliwe, ze modul to obsluguje. Wiec w sumie musisz doprowadzic kabel z pin 41 w FEM do pinow 6 w lampach. On sie po prosty rodziela na dwie lampy. Musisz oczywiscie wywalic opcje 524 z wyposazenia i przekodowac FRM. Nie jestem pewny czy jeszcze cos, ale to zobaczysz czy inne moduly beda Ci bledy wywalac.

image.thumb.png.0c3d50abaa27f2bc6f6094975da80b9e.png

Edytowane przez mmw

Opublikowano

Ja mam skrętne, ale jest też opcja wyboru, aby się nie skręcały - wybór pozycji na pokrętle. Nawiasem mówiąc przeważnie włączam nieskrętne bo i tak jeżdżę prawie zawsze po mieście w pełnym oświetleniu ulicznym - i tak nie widać gdzie świecą.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Podlaczam sie do tematu, bo pierwsze slysze o takiej opcji.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sorki za opóźnienie w odpowiedzi. Zauważyłem, że jeżeli na przełączniku ustawiona jest opcja z literką "A" światła działają jako skrętne. Natomiast gdy przełączę w pozycję tylko jako światła mijania zauważyłem, że nie występuje skręcania.

BMW-G01-X3-panel-wlacznik-swiatel-Europa-LED.jpg.8a3243dafff5ff2650d5a19ee78c668e.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Co jest logiczne bo wtedy wyłączasz cały system automatycznych świateł, a co za tym idzie wszystkich innych opcji powiązanych z tym.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Moje auto na postoju przy skręcie kierownicą w prawo, przestawia światła też w tą stronę. Przy skręcie kierownicą w lewo, światła nie zmieniają położenia. Czy tak ma być. Sprawdzałem to przed białą ścianą budynku.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam jak w f25 2014r dokodowqc bimercode zeby  jak  masz przelacznik na auto i świeca do jazdy dziennej z przodu...zeby tez działały tylne lampy?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.01.2026 o 21:07, jacek 2 napisał(a):

Moje auto na postoju przy skręcie kierownicą w prawo, przestawia światła też w tą stronę. Przy skręcie kierownicą w lewo, światła nie zmieniają położenia. Czy tak ma być. Sprawdzałem to przed białą ścianą budynku.

Tak tak powinno być bo jak by ci skręcały w lewo to by oślepiały tych na lewym pasie 

Opublikowano

Dodatkowo w ustawieniu "A" automat, przy mocniejszym skręcie załącza się odpowiednie (prawe lub lewe) światło przeciwmgielne - doświetlanie zakrętów.

Opublikowano

dzięki za informację, to znacząco wyjaśnia temat. Domyślałem się takiego stanu rzeczy.....