Skocz do zawartości

Zapalniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć . Mam problem z zapalniczka . Nie wysuwa się i nie działa. Tz. Jak odsuwam zaślepkę to wejscie zapalniczki powinno się podnieść do góry, teraz tego nie robi i w dodatku jak sam jej pomagam to i tak nie działa.  Ktoś wie jak to ogarnąć.? 

Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi o wejscie zapalniczki . Zawsze jak odsuwalem zaślepkę popielniczki i wejścia zapalniczki to wejscie od zapalniczki wysuwało się do góry.  Teraz tego nie robi i jak wkładam np. Ladowarke to nie działa.  

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Musisz ściągnąć cały panel co jest naokoło lewarka zmiany biegów żeby się tam dostać to że zapalniczka nie działa nie ma nic wspólnego z jej otwieraniem pewnie spadła sprężynka która ją otwiera i dlatego się nie podnosi. A bezpieczniki sprawdzałeś czy nie spalony?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie był taki sam problem, tyle że dodatkowo moduł zapalniczki był poza uchwytami - ktoś mu "pomógł".
Nie palę i nie pozwalam palić w aucie - zapalniczka nie jest mi potrzebna. Wpadłem na pomysł aby zamienić ją na gniazda USB.

Zakupiłem odpowiednie u naszych skośnookich braci i zamontowałem. Tak wygląda. Zaślepka działa i zakrywa gniazda. Sprężynkę znalazłem - leżała na wykładzinie, uchwyty zapalniczki też nie były połamane, ale gniazda USB bardziej mi są potrzebne. 

Gniazdo zapalniczki zostawiłem w bagażniku -do lodówki, jak będę wracał z kraju z żarciem - mam Touring'a 

IMG_20251122_145158.jpg

IMG_20251122_165026.jpg