Skocz do zawartości

G20 M340i b 58 rozrząd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , pewnie jest tutaj sporo posiadaczy tego samochodu . 
Chciałbym zapytać jak to jest z tym rozrządem ? Samochód chce sprowadzić czyli rozrząd od razu trzeba robić ? Nawet jak będzie miał 40k przebiegu ? Ile "powinien" wytrzymać rozrząd w takim samochodzie ? 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

200k przebiegu na spokojnie wytrzyma rozrząd.

Nagonki na rozrząd robią mechanicy,

Opublikowano
  • Autor

Z tego co piszesz ,  w sumie gdybym kupił z przebiegiem 20/40 tys mil to z rozrządem miałbym "spokój" o ile nie miałbym jakiegoś wielkiego nie farta 😛

Opublikowano
W dniu 17.08.2025 o 12:10, DavidX napisał(a):

Z tego co piszesz ,  w sumie gdybym kupił z przebiegiem 20/40 tys mil to z rozrządem miałbym "spokój" o ile nie miałbym jakiegoś wielkiego nie farta 😛

W niechlubnym silniku N20 wymiana rozrządu jest zalecana dopiero po 100 000 km, a co dopiero dopracowany B58. W ogóle bym się nie martwił do 200 000 km. Dodatkowo w USA interwały olejowe są krótsze co bardzo ogranicza ryzyko problemów z rozrządem.

Edytowane przez darosso

Opublikowano
  • Autor

No pocieszyliście mnie panowie . Zawsze to dobra informacja przeczytać coś takiego . 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kupuj oleje z dopiskiem SP

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam B48 od 1.5 roku, masę for i tematów przetrzepanych i o ile akcje z układem chłodzenia się zdarzają, o tyle praktycznie nie słyszy się o problemach z rozrządem poniżej 200k km. Sam mam 113k km póki co. Zadbać o właściwy poziom oleju, start/stop używać tylko przy dłuższych postojach (każdy rozruch to duże szarpnięcie dla rozrządu).

icon3.png G30 530i xDrive