Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na jednym ze zdjęć masz historię serwisową z przebiegiem, więc być może wkradł się błąd w opisie aukcji. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

image.png.0b395b8198789e5ae0546359e5d09922.png

Co się zgadza.

Dość fajnie skonfigurowane auto, ciekawe czemu stoi. Może sprzedający nie chce grosza opuścić, bo jednak za ten rok i 2.0d to blizej 105 z tym spasem wyceniłbym

Edytowane przez luk_byd
Opublikowano
22 minuty temu, luk_byd napisał(a):

image.png.0b395b8198789e5ae0546359e5d09922.png

Co się zgadza.

Dość fajnie skonfigurowane auto, ciekawe czemu stoi. Może sprzedający nie chce grosza opuścić, bo jednak za ten rok i 2.0d to blizej 105 z tym spasem wyceniłbym

Dziwne, że tak dobre auto od dawna jest na sprzedaż… Cena nie jest zła, wyposażenie bardzo dobre. A jednak nikt go nie kupuje…

Opublikowano
5 minut temu, jacekmury1 napisał(a):

Szkoda że diesel jak dla Mnie.

Cena z tych wyższych

Możliwe... Sam nigdy nie jeździłem dieslem.

Jakie mogą być problemy lub wady tych silników diesla?

Może Pan coś o nich wie? Dziękuję 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nowoczesny diesel i miasto to zabójstwo.

Za to po za miastem petarda.

Mam kilka diesli ale koło komina tylko benzyna.

Ogólnie silniki diesla Bmw są bardzo dobra.

Opublikowano
11 minut temu, jacekmury1 napisał(a):

Nowoczesny diesel i miasto to zabójstwo.

Za to po za miastem petarda.

Mam kilka diesli ale koło komina tylko benzyna.

Ogólnie silniki diesla Bmw są bardzo dobra.

Dziękuję!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

B48 258km benzyna jeden z najlepszych silników benzynowych BMW.Taki mogę Tobie polecic

Wiadomo B58 najlepszy.

Opublikowano
5 godzin temu, jacekmury1 napisał(a):

B48 258km benzyna jeden z najlepszych silników benzynowych BMW.Taki mogę Tobie polecic

Wiadomo B58 najlepszy.

Dziękuję jacekmury1!

A co Pan wie o hybrydzie plug-in? 530e?

Czy jest lepszy niż diesel 520? Mam akurat ładowarkę na parkingu.

Opublikowano

W 318d mamy gdzieś pod 100kkm i absolutna większość przebiegu to dojazd 5km do pracy i z powrotem + jakieś sklepy po drodze, auto przejechało to bez awarii związanych z takim użytkowaniem i nie daje oznak żeby coś się miało stać w przyszłości. Średnie spalanie 6,5 mimo jazdy nie dogrzanym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 8.08.2025 o 23:03, Busr napisał(a):

Dziękuję jacekmury1!

A co Pan wie o hybrydzie plug-in? 530e?

Czy jest lepszy niż diesel 520? Mam akurat ładowarkę na parkingu.

Tak, należy tylko przyłożyć wagę by obejrzeć rzeczywiście filmy użytkowników 530e a nie kanały testujące, bo tam więcej jest domysłów niż prawdy.

Nie każdy użytkownik jest tez świadomy, ale z reguły wie więcej niż recenzent.

Ja 530e bardzo sobie chwalę, ale tutaj do pełni szczęścia jest potrzebna fotowoltaika. Bez niej nie ma realnych oszczędności. Jeździ się spoko. Warto zwrócić uwagę, żęby była nowsza bateria (34Ah / 12kW)

A że 520d do miasta nie? No jeśli ma jeżdzić wyłacznie po mieście to może szkoda, ale pracuje w centrum miasta, mam otwarte okno w tej chwili i co drugie auto które jedzie to diesel.

Myślę że przy obecnym zaawansowaniu silników benzynowych (wysokie ciśnienie, GPF, turbo, EGR itp) nie ma większych róźnic. Jedynie komfort akustyczny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

benzyna do miasta zawsze bezpieczniejsza, nawet jak jest filtr to on ma dużo lepsze warunki do pracy (wyższa temperatura) niż w dieslu.
Z czasem (pewnie nie przez pierwsze 100tyś km) DPF będzie problemem

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW