Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drży mi przód przy około 120 km/h. Jak zdjąłem wtyczkę ze skrzynki rozdzielacza to ustało. Wygląda niby ,że to ta skrzynia , ale przed wyłączeniem auto nie szarpie , na zakrętach też jest OK ,a drgania przodu wyraźnie wyglądają jakby coś " biło".Półosie przód wymienione. Może wał przedni bije i gdy ściągnę wtyczkę jest nieobciążony i dlatego jest ok. Dzięki za podpowiedź

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a jakie opony i felgi? Nie ma żadnej kombinacji/oszczędności?
Jak jest to może jeszcze nie jest za późno i skrzynka będzie żyła.

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
32 minuty temu, bolanty napisał(a):

Tak jak w pisałem " Jak zdjąłem wtyczkę z rozdzielacza to ustało"

opony i felgi mają duży wpływ na pracę xdrive

jak jest różnica w obwodzie kół, to xdrive odczytuje to jako uślizg i dopina napęd, będzie tak dopinać aż do uszkodzenia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeżeli np z przodu masz większy obwód, z tyłu mniejszy a wszystko jest spięte na sztywno to co będzie się działo?
Dlatego w napędzie 4x4 ważny jest obwód wszystkich kół, by był możliwie taki sam.

Ja na oszczędnościach na oponach zjechałem do końca skrzynkę xdrive w moim pierwszym BMW z tym napędem

Opublikowano

A co sądzisz o tym wale przednim. Gdzieś spotkałem opinię ,że bardzo mało wchodzi w skrzynkę rozdzielacza na wielowypuście i się wyrabia ,jest luźny i wtedy bije