Skocz do zawartości

Zmiana systemu NBT na NBT ID6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ale czekaj, bo ja nie rozumiem. W jakim sensie Carplay? Chodzi o screen mirroring w wersji Apple? Nigdy prywatnie nie mialem iPhone, wiec nie sprawdzalem. Ja generalnie nie widzialem nigdy sensu screen mirroringu w przypadku gdy ma sie ekran z Androidem, bo po co? Masz tam dokladnie to samo co w telefonie, jestes zalogowany ze swoim kontem google itd. W i3 mam przystawke tylko z Android Auto / Apple Carplay, ale nie uzywam tego jako screen mirroring, tylko jako normalny googlowski Android Auto. Tu faktycznie sam przelacza tylko w jedna strone. Jezeli jestem na Android Auto i przelacze sie na fabryczne radio, to przelacza. Jezeli wroce do Android Auto, to juz nie przelaczy z powrotem. Musze wybrac recznie AUX. Mi to akurat nie przeszkadzalo nigdy, bo radia slucham z aplikacji, wiec nie uzywam praktycznie w ogole oryginalnego iDrive. Nie wiem jak wyglada wspolpraca ekranu Android z iphone i co jest dla uzytkowanika wazne, wiec ciezko mi sie tu wypowiadac. Mi przelaczanie miedzy oryginalnym iDrive i Androidem dziala plynnie, sprawnie i bez problemu.

Opublikowano
  • Moderatorzy

To działa identycznie jak normalnym Carplay w BMW tylko w NBT problem z przełączaniem dźwięku. W Entry evo czy NBT Evo takich problemów nie ma ale tu jest to co trzeba od BMW

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No ok, kumam. Jak znajde kogos z pracy, kto uzywa iPhone to zrobie test na moim F11. Bo nie wiem czy taki badziewny iPhone SE (bo taki mam sluzbowy) tez dziala z Carplay?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A no to wezme ten wynalazek jutro albo pojutrze do domu i sprawdze. Dam znac.

Edytowane przez mmw

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

@Kruk czy gdybym przełożył tak jak Ty do siebie jednostkę ID6 od G30 da się ją tak zakodować, aby można było dodać auto do aplikacji MyBmw, oraz będą w pełni działały usługi Connected Drive takie jak pogoda on line, zamykanie/otwieranie auta itp. Obecnie te usługi u mnie działają na moim NBT. 

Opublikowano
  • Autor

Znasz kogoś kto by to ogarnął od A do Z?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Chciałbym podłączyć się pod temat. F25 polift z 2014 roku. Czy jeśli teraz mam nawigację EntryNav z małym ekranem, to czy w ogóle jest wykonalne zamienienie tego na nbt evo id6 żeby był Apple CarPlay? Chodzi o taką zamianę bez kompromisów, żeby wszystko działało jak fabrycznie. Jeśli tak to czy zna ktoś sprawdzone firmy które takie coś wykonują?