Skocz do zawartości

iX LCI Rabaty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy ktoś wie może coś o rabatach na nowe iX LCI?
Czy jest możliwe 15-20% czy raczej ze względu na to, że to LCI i świeży model lepiej zapomnieć?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 14.06.2025 o 22:38, Adams16 napisał(a):

Cześć,

Czy ktoś wie może coś o rabatach na nowe iX LCI?
Czy jest możliwe 15-20% czy raczej ze względu na to, że to LCI i świeży model lepiej zapomnieć?

Oficjalnie na Otomoto pojawiają się już oferty z 20% rabatem

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-ix-ID6HsWCZ.html

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 2.08.2025 o 11:59, Adams16 napisał(a):

Dzięki, właśnie sprawdziłem i rzeczywiście tak jest 🙂

@Adams16 Nie wiesz czy 25% a może więcej jest obecnie do ugrania ? Jak na Otomoto jest 20% to pewnie był wstęp do negocjacji. 

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 29.08.2025 o 19:25, Jac3kBMW napisał(a):

@Adams16 Nie wiesz czy 25% a może więcej jest obecnie do ugrania ? Jak na Otomoto jest 20% to pewnie był wstęp do negocjacji. 

Nie wiem, nie dzwoniłem do dilerów, czekałem na premierę nowego ix3 i chyba na niego się przerzucę.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

iX3 to inna klasa 🙂

Poza tym na iX3 na początku będą słabe rabaty, więc ta różnica nie będzie aż tak duża.

Opublikowano
23 godziny temu, Pe.te napisał(a):

iX3 to inna klasa 🙂

Poza tym na iX3 na początku będą słabe rabaty, więc ta różnica nie będzie aż tak duża.

Tak, tylko iX to schodzący model i trochę przestarzały technologicznie w porównaniu do iX3. Coś wspominają że porzuca ten model czy wymienia na nowego elektrycznego X5.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

iX jest modelem, na którym BMW zaczęło budować portfolio kolejnych aut elektrycznych.

Nie „porzucą” go 😃 tylko rozwiną w całą gamę, zarówno w dół (nowe iX3) jak i w drugą stronę - w stronę serii 5, czyli kolejne wcielenie faktycznie prawdopodobnie będzie miało nazwę iX5 aby zachować spójność w oznaczaniu modeli.

Fakt, że iX bazuje na eDrive5 i architekturze 400V, ale nie wiem czy można powiedzieć iż jest przestarzały technologicznie 🙂 Zresztą spójrz, z baterii o tej samej pojemności uzyskuje zasięg 700km, przy lepszych osiągach, a jest dużo większym i cięższym autem. Poza tym w LCI zmieniono baterie (większa gęstość jak w eDrive6), zmieniono inwertery na nowe oparte o SiC (też jak w eDrive6).

Absolutnie nie krytykuję iX3, bo mi się podoba (i obecne iX3 G08 niewykluczone iż zmienię na nowe lub na… Macan’a) 🙂 chce tylko zwrócić uwagę, że nie są to porównywalne auta jeśli chodzi o komfort (zwłaszcza w trasie) czy dostępne wyposażenie i - zaryzykuję (bo nowego iX3 jeszcze nie widziałem) - jakość wykończenia 🙂

Oczywiście wszystko zależy od potrzeb/budżetu, stąd np. moja żona wybrała iX3 ponieważ jeździ głównie po mieście i przede wszystkim chciała mniejszy gabaryt. Ale jeśli komuś zależy na wyższym komforcie, lepszym wyposażeniu (pneumatyka, itd.) to do czasu następcy iX niestety nie ma wyboru. Chyba, że pójdzie się w kierunku i7 (obecne i5 niestety ma zbyt małą baterię) - ale trzeba pamiętać, że i5 i i7 to modele, które nie są konstrukcjami pure BEV.

Edytowane przez Pe.te

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jakby ktoś miał wolną kasę na koncie to dzisiaj rano w BMW Smorawiński widziałem IX'a e45 z rabatem pod 200kzł 😃 warunek - fv i płatność najpóźniej jutro bo od stycznia wraca standardowa oferta

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tylko brać, jeszcze się na dotację załapie 🙂

Swoja drogą - ciekawe, bo rozmawiałem w październiku z Inchcape i twierdzili, że rabaty na elektryki małe bo BMW Polska już wtedy miało zrealizowane cele sprzedażowe na 2025…

Opublikowano

Dokładnie tak samo słyszałem, nastukali sztuk jak mieli tę promkę iX2 za 700zł. A na tym iX specka na ponad 500kzł a cena bliska dwójki z przodu.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No, ale jak napisałeś - tylko gotówka… czyli leasing w tym przypadku odpada.

Opublikowano

Leasingu już byś nie zdążył załatwić dlatego pisałem o kasie na koncie. Można było wziąć to w leasing.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Piszemy o tym samym, stąd stwierdziłem że leasing w tym wypadku odpada.

Swoją drogą spotkałem się już z podobnie atrakcyjną ofertą i nie było to końcem roku, zaś niska cena wynikała ze… specyficznej kolorystyki auta… błękitne nadwozie z koniakowo-pomarańczową tapicerką. Auto stało naprawdę długo i kilka razy miało obniżaną cenę. Jak to skwitował sprzedawca “pewnych rzeczy nie da się odzobaczyć” 😉 ale w końcu cena znalazła nabywcę.

P.S. Sorki, jeśli ktoś z Was ma taką kolorystykę 😎