Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim

Jestwm nowy, przekopałem tematy, ale odpowiedzi nie znalazłem. Proszę o pomoc 

Dwa miesiące temu, sprowadziłem z Niemiec swoją G21 z 2020r 320d. Na dzień dobry, zmieniłem olej, tarcze przód i komplet klocków, chciałbym dopisać to do iDrive, żeby kontynuować historie serwisową. 

Proszę podpowiedzieć jak ogarnąć, ewentualnie jaki sprzęt kupić do takich podstawowych spraw 

Z góry dziękuję  za odpowiedź

Opublikowano

To tylko ASO (jak oni coś robią, prac poza aso nie wpiszą za chiny) lub warsztaty specjalizujące się w bmw mogą zrobić. Bawić się w profesjonalne programy diagnostyczne na własną rękę bez żadnej wiedzy o nich chyba nie warto.

• Moderatorzy
Opublikowano

To co dopiszesz tymi programami usunie się jak kiedyś odwiedzisz aso i odczytają kluczyk.

• Lubię to 1

spacer.png

Opublikowano

Raczej nie planuję wizyt w ASO ceny mają powalające. Ale dziękuję za informację, zasięgnąłem języka, znalazłem gościa który robi to, nawet może z datą wsteczną coś takiego zrobić(profesjonalna firma od tuningu) w Szczecinie 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To co dopisujesz na navi jest malo istotne, kazdy wpis bez wpisu w baze bmw jest malo wiarygodny, wrecz pomijany przy sprzedazy auta i traktowany jako sciema. Licza sie tylko te co sa na serwerach bmw. Lepiej zalozyc ksiazke i podpierac paragonami badz fv. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Może masz rację, jednak ja kupując auto to sprawdziłem(co prawda kupowałem auto w ASO w Dortmundzie) , więc może jest więcej takich ludzi..

• Moderatorzy
Opublikowano
7 godzin temu, Pawelbb1 napisał(a):

Raczej nie planuję wizyt w ASO ceny mają powalające.

Wystarczy, że pojedziesz na jakąś akcję serwisową kiedyś. Każdy kto kiedyś wygeneruje raport to podważy a wręcz jest do odpychające.

Twój wybór 😄 ale w takim wypadku dopisz sobie też przyszłe serwisy na kilka lat do przodu żebyś nie musiał jeździć za każdym razem 😄

• Lubię to 1

spacer.png

Opublikowano (edytowane)

Się czepiacie, jakbym kupował takie auto to uznałbym że dobry zapaleniec i musiał dbać (o ile miałby na te serwisy jakieś kwity potwierdzające). 😉
A jak mu akcja serwisowa skasuje to sobie znowu powpisuje. Przecież nie robi jakiegoś druciarstwa i kombinatorstwa.

Edytowane przez Markok
  • Lubię to 1
Opublikowano
12 godzin temu, Kuj0n napisał(a):

Wystarczy, że pojedziesz na jakąś akcję serwisową kiedyś. Każdy kto kiedyś wygeneruje raport to podważy a wręcz jest do odpychające.

Twój wybór 😄 ale w takim wypadku dopisz sobie też przyszłe serwisy na kilka lat do przodu żebyś nie musiał jeździć za każdym razem 😄

Nie bądź złośliwy. Do każdej wymiany oleju doliczyć muszę 50zl bo tyle taka usługa kosztuje. Teraz mam do wpisania już druga wymianę oleju i serwis hamulców, wszystko za 120zl

• ??? 1
Opublikowano
Teraz, Pawelbb1 napisał(a):

Nie bądź złośliwy. Do każdej wymiany oleju doliczyć muszę 50zl bo tyle taka usługa kosztuje. Teraz mam do wpisania już druga wymianę oleju i serwis hamulców, wszystko za 120zl

Mógłbym oczywiście prowadzić książkę serwisową z rachunkami, ale jak ktoś będzie chciał to podważyć to podważy.