Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie odnośnie przepisywania ubezpieczenia w Link4. Zakupiłem ostatnio samochód a wraz z nim ubezpieczenie OC w Link4. Miałem zamiar kontynuować tam to ubezpieczenie, ale... :!: Po pierwsze zarządano odemnie dopłaty w wysokości 100zł za przepisanie umowy :!: Po drugię w następnym roku zapłaciłbym za samo OC kwotę ok. 550zł :!: Może i nie jest to dużo, ale za BMW 318i E36 płaciłem 480zł za OC w Allianz + NW razem 520zł. A teraz chciałem ubezpieczyć zwykłe, szare, miejskie autko (pojemność 1.3). Dlatego dziwi mnie ta suma. :doh: Szczególnie, że mam 65% zniżki, a Link4 szczyci się mianem super taniej ubezpieczalni.
Opublikowano

tia , i uwazajcie bo nie wyplacaja kasiory w terminie a ich reklamy bija na glowy i ze smiechu mozna pasc.

poza tym holowanie auta tylko do 50 km, mialem lekka stluczke w toruniu to krzykneli okolo 1000zl i tylko gotowka .nie bylo mowy o kredytowym.

OGOLNIE LINK 4 TO BANDA ZLODZIEJI

Opublikowano

Nie ukrywam, że pracuję w Link4. I jedyne co mogę dodać to, że Link4 nie szczyci się tym, iż jest super tanią firmą ubezpieczeniową. A dopłata jest zgodna z ustawą o OC i stosowana przez wszystkie TU, o ile zachodzi taka konieczność.

A co do wątku 325 ACS to zerknij do OWU - holowanie jest ograniczone kwotą, a nie odległością... Twoją opinię szanuję, choć nie uważam się za członka jakiejkolwiek organizacji bandyckiej :dance:

Od niedawna mamy kolejnego direct fimę AXA 9522 tam też możecie sprawdzić sobie składki.

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano

Mam wrażenie, że rzadko czytacie owu, a szkoda bo w przypadku Link4 to pasjonująca lektura. Najlepszy pomysł to jak nie wypłacać całego odszkodowania z AC.

Jak to zrobili? Bardzo prosto. Wystarczył zapis ze kwotę odszkodowania obniża się o 30% jeśli poszkodowany naruszył przepisy ruchu drogowego. W przypadku szkód z AC właściwie zawsze następuje naruszenie przepisów. Czyli masz polisę AC w Link4 dostaniesz 70% kwoty należnego odszkodowania jak spowodujesz wypadek. Dobre co nie ?

Opublikowano
Mam wrażenie, że rzadko czytacie owu, a szkoda bo w przypadku Link4 to pasjonująca lektura. Najlepszy pomysł to jak nie wypłacać całego odszkodowania z AC.

Jak to zrobili? Bardzo prosto. Wystarczył zapis ze kwotę odszkodowania obniża się o 30% jeśli poszkodowany naruszył przepisy ruchu drogowego. W przypadku szkód z AC właściwie zawsze następuje naruszenie przepisów. Czyli masz polisę AC w Link4 dostaniesz 70% kwoty należnego odszkodowania jak spowodujesz wypadek. Dobre co nie ?

Kto płaci AC w Link4?

AC się płaci w PZU/WARTA/ALIANZ. Reszta to totalna porażka przy większych wypłatach (chociaż te firmy też utrudniają jak mogą).

Link i wszystkie inne badziewia są dobre na OC bo tam się liczy tylko kwota, którą trzeba zostawić. Resztą niech się martwi ten w którego wjadę.

Niedawno miałem przygodę - sąsiadka wjechała w mój samochód (na szczęście nie w BMW) i poszło z jej OC w PZU. Spisaliśmy wszystko sami. Potwierdziła szybko szkodę (co jest w sumie najważniejsze) i po 16 dniach od kolizji miałem kasę na koncie. PZU nie robiło żadnych utrudnień.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Ja ubezpieczyłem kiedyś swoje bmw w MTU - moje towarzystwo ubezpieczeń. Pewnie nikt o tym nie słyszał, zresztą ja też nie. Otóż z 65 procentowymi zniżkami i wiekiem powyżej 25 lat oraz silnikiem 1895 ccm zapłaciłem OC za rok 330 złotych. Myślę że taniej nikt nie znajdzie. Niestety AC nie da się tam wykupic ponieważ nie ubezpieczają w ten sposób BMW i Mercedesów - fajne nie?
Opublikowano
Mam pytanie (...) a Link4 szczyci się mianem super taniej ubezpieczalni.

O L4 moga wypowiedziec sie co niektorzy klubowicze... ale... ze to temat rzeka... dlatego ubezpieczysz sie tam gdzie uwazasz za sluszne...

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=29608&highlight=ubezpieczenie

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=38618&start=0 - tutaj mozesz sie tez kilku rzeczy dowiedziec.

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
A dopłata jest zgodna z ustawą o OC i stosowana przez wszystkie TU, o ile zachodzi taka konieczność.

Ale skoro ja mam 65% zniżki, to jaka jest podstawa do naliczania jakichkolwiek dopłat :?: Wydaje się to odrobinę dziwne.

Ostatnio mój kuzyn kupił E39 528i i nie musiał nic doplacać do polisy, a miał mniej zniżek od starego właściciela (nie było to Link4). Na mój gust ta dopłata rzędu 100zł, to klasyczne naciąganie ludzi na kase. Nikomu nie chce się zbytnio wnikać dlaczego akurat ma dopłacać, a bezsensu jest kupować OC, skoro to jest ważne jeszcze przez 8 miesięcy.

Proponuję ciekawskim sprawdzić ile zaplacą za OC wg kalkulatora Link4 :idea:

https://www.link4.pl/WebSale/KalkulatorDane.jsf

Mnie rozłożyła różnica 80zł pomiędzy miejskim autkiem, a limuzyną klasy niższej średniej. Natomiast za limuzynę najwyższej klasy z silnikiem V8 zapłacimy o 180zł więcej. :jawdrop: Wniosek jest taki, że Link4 to TU dla kierowców wypasionych limuzyn.

Opublikowano
A dopłata jest zgodna z ustawą o OC i stosowana przez wszystkie TU, o ile zachodzi taka konieczność.

Ale skoro ja mam 65% zniżki...

... Wniosek jest taki, że Link4 to TU dla kierowców wypasionych limuzyn.

Dwie kwestie:

1. 65% zniżek - generalnie w TU za każdy rok bezszkodowej jazdy otrzymujesz 10%... więc w Link4 masz więc max. 60%... chyba, że masz dzieci do lat 6 masz dodatkową zniżkę 5%... a jak ubezpieczasz kolejne auto w Link4 masz dodatkowe 5%... a jak jesteś z polecenia innego ubezpieczonego to masz kolejne 3%... a jak jesteś kobietą :cool2: to płacisz mniej niż mężczyzna... itd. itp. Ale obsolutnie nie zachęcam Cię do Link4. Chcesz tanio - koledzy powyżej poradzili Ci gdzie...

2. Twój wniosek dla kogo jest Link4... może i tak jest :cool2: :cool2: :cool2: więc nie zachęcam Cię do żadnego TU... :twisted2:

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

Opublikowano

Jak to zrobili? Bardzo prosto. Wystarczył zapis ze kwotę odszkodowania obniża się o 30% jeśli poszkodowany naruszył przepisy ruchu drogowego. ... Dobre co nie ?

Cytując literalnie:

„Ustalona kwota… może ulec zmniejszeniu maksymalnie o 30% jeżeli:

25.1 kierujący dopuścił się któregoś z poniższych naruszeń prawa:

25.1 .1 przekroczył prędkość o więcej niż 30 km/h;

25.1.2 naruszył zakaz wyprzedzania lub przekroczył podwójną linię ciągłą;

25.1.3 nie zastosował się do nakazu lub zakazu wjazdu;

25.1.4 w czasie jazdy rozmawiał przez telefon bez podłączonego zestawu głośnomówiącego;”

Podobne zapisy odnajdziesz w dla przykładu OWU PZU rozdział VI paragraf 21.1 (zmniejszenie o 25%); OWU Warty paragraf 22 punkt 8 (zmniejszenie również o 25%).

Jeśli Realisto łamiesz ww. przepisy to omijaj proszę Wawę i trasę A2 :nienie: – tamtędy najczęściej jeżdżę. Oczywiście TU wyłączają także ze swoje odpowiedzialności szkody powstałe na skutek prowadzenia pojazdu pod wpływem alkoholu, narkotyków, etc. To też budzi Twoje wątpliwości ? :mad2:

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

Opublikowano

Oj Eulem potwierdzasz tylko powszechną opinię, że Link4 to taka Warta2.

Twoja firma faktycznie nie szczędzi środków tyle, ze nie na wypłatę odszkodowań. Priorytetem jest jedynie reklama i zatrudnieni w niej ludzie, ale wróćmy do meritum. Powiadasz, że Warta i PZU mają podobne zapisy w OWU. Zgoda, ale sam podajesz, że OWU tych firm zawiera tylko jeden warunek wyłączający. Ten dotyczący przekroczenia dozwolonej prędkości, a Link4 ma ich cztery. Nie widzisz różnicy? Dodajmy, że inne ubezpieczalnie nie stosują takich restrykcji wcale. Zalecam lekturę OWU Compensy, Alianz, Uniqa itd. Zapomniałeś to dodać? Tak wiec Link 4 ze swoimi warunkami w tej materii to mistrz Polski nieprawdaż?

Co do reszty twojej wypowiedzi to nie chce mi się nawet odpowiadać

Opublikowano
Oj Eulem potwierdzasz tylko powszechną opinię, że Link4 to taka Warta2.

Twoja firma faktycznie nie szczędzi środków tyle, ze nie na wypłatę odszkodowań. Priorytetem jest jedynie reklama i zatrudnieni w niej ludzie, ale wróćmy do meritum. Powiadasz, że Warta i PZU mają podobne zapisy w OWU. Zgoda, ale sam podajesz, że OWU tych firm zawiera tylko jeden warunek wyłączający. Ten dotyczący przekroczenia dozwolonej prędkości, a Link4 ma ich cztery. Nie widzisz różnicy? Dodajmy, że inne ubezpieczalnie nie stosują takich restrykcji wcale. Zalecam lekturę OWU Compensy, Alianz, Uniqa itd. Zapomniałeś to dodać? Tak wiec Link 4 ze swoimi warunkami w tej materii to mistrz Polski nieprawdaż?

Co do reszty twojej wypowiedzi to nie chce mi się nawet odpowiadać

Hi!

1. Nie do końca wiem co masz na myśli pisząć o Warcie2 - był kiedyś taki artykuł o podobnym tytule, ale to chyba 2003 rok ?!? W dodatku całkowicie bzdurny. :duh:

2. Cieszę się, że zauważasz iż Link4 nie szczędzi środków na inwestowanie w zatrudnionych w nim ludzi. To prawda i potwierdzam w 100%. Po części też i ja o tym decyduje, więc naprawdę miło mi to czytać. :cool2:

3. PZU i Warta to 70% rynku i to są gracze dyktujący warunki... Link4 tylko 1,5% w komunikacji :cool2:

Pozdrawiam gorąco

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

Opublikowano

hmmm... :think:

a ja mam takie małe pytanie... :norty:

czy osoba pracujaca w L4 może być bezstronna w ocenie L4... :mrgreen: :?: :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano

Masz rację Cosmo nie może być bezstronna i właśnie dlatego warto to podkreślić. Wystarczy nam agresywna reklama w mediach. Na tym forum warto pokusić się o obiektywizm.

Zwróćcie uwagę na cynizm który prezentuje Eulem w ostatnim poście. Piszę, że Link4 woli płacić swoim pracownikom zamiast ubezpieczonym, a on się z tego cieszy.

Firmy ubezpieczeniowe to nie są aniołki, PZU, a szczególnie Warta też mają swoje grzeszki, ale czy to usprawiedliwia i rozgrzesza Link4 z wysmażenia podkreślmy to: bardzo niekorzystnych dla ubezpieczonych zapisów w OWU. Jak pisze Eulem Link4 ma tylko1,5% rynku i przyjął strategię powiększenia tego udziału przy użyciu agresywnej reklamy i dobrze opłaconych ludzi. Dlatego napisałem żeby nie brać na wiarę zapewnień przedstawicieli ubezpieczalni tylko czytać i porównywać zapisy OWU i nie chodzi tu tylko o tę firmę. Ciekawe zapisy można znaleźć także gdzie indziej np. OWU Samopomocy przyjmuje zasadę, że do wypłacenia odszkodowania kradzieżowego potrzebne są wszystkie oryginalne klucze. Takie zapisy są wszędzie tyle, że Samopomoc zapomniała dodać, że nie dotyczą rozboju (art. 280 KK).

Opublikowano

Na szczescie ubezpieczenie AC nie jest obowiazkowe, a OWU OC sa regulowane ustawa. A co do cen ubezpieczen i podejscia ubezpieczycieli - coz, w Polsce rynek jest ciagle dziki.

Natomiast warto odwolywac sie od niekorzystnych dla nas decyzji ubezpieczyciela i jezeli trzeba, pojsc w tej sprawie do sadu.

Znam co najmniej kilka przypadkow, w ktorym po rozprawie sadowej ubezpieczyciel z podkulonym ogonem musial wyplacic odszkodowanie takie, jakiego zadal ubezpieczony, w dodatku z kosztami sadowymi i odsetkami.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• 1 rok później...
Opublikowano

Bardzo przepraszam, że odgrzewam starego kotleta, ale temat do mojego pytania jak najbardziej pasuje, a nie chcę śmiecić nowymi wątkami, które pewnie niedługo i tak umrą:)

Otóż mam jedną sprawę. Prawdopodobnie będę ubezpieczał sobie wozik w Link4. Facet z info wyliczył mi za e36 320 kwotę....298zł z NNW!! Więc chyba nieźle. Tyle tylko, że tak kwota to już normalnie po wszystkich zniżkach jakich sie da. A da się np w ten sposób, że jeśli powiem, że znam kogoś kto ma ubezpieczenie w Link4 i on mi to towarzystwo polecił to dostanę 3% zniżki...niby niewiele ale tutaj 5...tam 3 i sie składa:) Mam więc prosbę ogromną do Szanownych kolegów. Czy może któryś/któraś z Was podesłać mi na pv informacje o sobie??chodzi tylko o imię i nazwisko bo pewnie tylko o to będą się mnie pytać. Wiem, że to nietypowa prośba ale może akurat ktoś się uprzejmy znajdzie.

Z góry dzięki koledzy. Pozdrawiam

Opublikowano
no niezbyt dobrze policzyłeś bo te 3% to jest od całej kwoty...czyli od 100% ubezpieczenia więc to wychodzi ponad 50 zł. jeżeli nadal jesteś zainteresowany przelaniem pieniędzy to chętnie podam Ci swój numer konta Andrzej 540.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
slawoos to moze przedstaw w calosci to wyliczenie bo jestem ciekaw jak od kwoty 1670 zl doszedles do 298, moze faktycznie trzeba sie przeniesc do L4 :twisted2:
Opublikowano
Sluchaj zadzwoń to się dowiesz :norty: jakby co to 022 i siedem czwórek. facet ja tylko na forum mówię jaką kwotę mi zaproponowali, wiem jakie są podstawowe składki ubezpieczeń a Ty się mnie pytasz jak do tego doszedłem. zadzwoń do agenta to się dowiesz...albo lepiej cofnij się do 4 klasy...tam chyba się uczy rachunków. prosiłem o konkretną pomoc...jak jej nie oferujesz to się nie odzywaj, a jak się odzywasz to się chociaż nie czepiaj
Opublikowano
slawoos to moze przedstaw w calosci to wyliczenie bo jestem ciekaw jak od kwoty 1670 zl doszedles do 298, moze faktycznie trzeba sie przeniesc do L4 :twisted2:

Wcale nie płaci tak mało. Ja ze zniżkami (plus zwyżka za BMW - porażka) płace niecałe 400zł z NW na cały rok za 540 ;) Ubezpieczalnia to ADB "RESO Europa". W Link4 wyliczyli mi cos ponad 600zł, czyli różnica ogromna.

Opublikowano
No właśnie też słyszałem o tej firmie. Ona podobno dopiero wchodzi na polski rynek...a przynajmniej na rynek podkarpacki:) Swoją drogą zwyżka za BMW??To chyba jakieś nieporozumienie??Dlaczego wg tej firmy posiadacze Fiatów 125p alias kredens są wg niej mniej narażeni na wypadki niż właściciele BMW??
Opublikowano
Jest to firma z ........... Litwy ;) U nas tylko jest zarejestrowana pod taką nazwą. A zwyżka.. no cóż... Pani agent tłumaczyła się tym, że statystycznie samochody marki BMW (a raczej ich właściciele) powodują więcej wypadków i kolizji niż inne marki (choc może inne też mają zwyzke, tego nie wiem) więc nalezy się zwyzka. Dla mnie to też paranoja, no ale nic tańszego dla siebie na rynku nie znalazłem.