Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzien dobry

Potrzebuje waszej opinii.Zalozylem obecnie nowe Pirelli  245/45/18 96Y runflat. Jakie powinno byc najlepiej cisnienie w oponach? tabliczka pokazuje 2.1 przod i 2.5 tyl przy max 3 osobach. Nie uwazacie ze to malo? Dzieki za pomoc👋

IMG_5595.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To są dane producenta i tak ma być 

Opublikowano

@bbmwrozumiem a moze mi powiesz co mam sprawdzic jeszcze, bo na zimowych, ktore sa bez runflata nie trzeslo kierownica a teraz po zmianie sa odczuwalne wibracje na kierownicy. Opony sa wywazone ok.Cos z zawieszeniem nie tak ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wibracje w serii f to temat rzeka. 
to może być wszystko od luzów w zawieszeniu, przez opony a na dyfrze skończywszy…

Opublikowano

Od czegos zaczne😅😅

Na zimowych oponach żadnych problemów nie bylo. Zalozylem runflat i jest lekka [BAD], no coz 🫠

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wielu z nas też tak się wydawało. 
jak masz nowe opony i są wibracje to je możesz reklamować u sprzedawcy ale jestem na 100% pewien, że nic to nie da. 
Też mam Pirelli P7 rsc i po kilku innych oponach na tych jeździ się jak do tej pory najlepiej. 

Opublikowano

A przemierzyłeś felgi przed założeniem nowych opon? Samo ważenie może nie wystarczyć, a na wyważarce nie ma chyba pomiaru z dociskiem geometrii? Tylne koła nie stoją prostopadle do drogi 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bbmw napisał(a):

Wielu z nas też tak się wydawało. 
jak masz nowe opony i są wibracje to je możesz reklamować u sprzedawcy ale jestem na 100% pewien, że nic to nie da. 
Też mam Pirelli P7 rsc i po kilku innych oponach na tych jeździ się jak do tej pory najlepiej. 

u mie to samo na przodzie P7 żadnych zastrzeżeń 

Edytowane przez Jack-Strong
Jack_Strong-