Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zakupiłem niedawno bmw f30 z 2016 roku i zauważyłem w ustawieniach że jest opcja oświetlenie wnętrza. Mam ustawione na sport i maksymalną jasność i nie widzę żeby działało. Ściągnąłem panel sterujący i widzę że jest tam taśma ludowa więc to oświetlenie musi być. Sprawdziłem bezpieczniki ale nie jestem pewny czy na pewno one odpowiadają za to oświetlenie. W załączniku podsyłam kartę z bezpiecznikami. Sprawdziłem bezpieczniki nr 53,153,28,42,54 I wszystkie są dobre. Jeśli to nie wina bezpieczników gdzie mogę szukać problemu?

Z góry dziękuję za pomoc. 

17473121970994856647864637386129.jpg

17473122389052866120840542036379.jpg

Opublikowano

Sprawdzałes działanie paska w panelu od klimy jak go zdemontowałeś? Ambient działa tylko przy włączonych światłach i daje delikatną poświatę. W ciągu dnia nie będzie tego widać, nawet przy jasności na maxa. 

• Moderatorzy
Opublikowano

Masz pakiet oświetlenia?

Ambient sportowy jest biały a zwykły bursztynowy. Najłatwiej rozpoznać jak działa na ramce przy panelu klimy.

Bezpośrednio z bezpieczników to idą zwykłe lampki takie jak do schowka czy bagażnika.

Kolory są sterowane z FEM.

spacer.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 15.05.2025 o 18:47, KucaQ napisał(a):

Sprawdzałes działanie paska w panelu od klimy jak go zdemontowałeś? Ambient działa tylko przy włączonych światłach i daje delikatną poświatę. W ciągu dnia nie będzie tego widać, nawet przy jasności na maxa. 

Problem rozwiązany, fabryczny ambient świeci ledwo co i myślałem że jest coś nie tak. To w sumie żadnego problemu nie było tylko mi sie coś ubzdurało. Wymieniłem ten panel centralny i dekory na drzwiach z ledami i teraz daje fajną poświate. Prosta sprawa jeśli już jest wiązka pociągnięta.