Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów,

Rozglądam się za felgami 18' do g20 320i podpowiecie jakie najlepiej pasujące ET wybrać bo jestego masa, a to też moje pierwsze BMW 😁

A może ktoś z was ma do sprzedania coś ciekawego🙂

Dziękuję za wszystkie ewentualne podpowiedzi i oferty. Pozdrawiam

Opublikowano

Cześć. Dobry temat. Załączam do pytania. Szukam czegoś na zimę. 
Na lato mam również 18”:

przód 7,5 et25

tył 8,5 et40

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Seria ma:

7,5x18 ET 25

8,5x18 ET 40

Tak jak napisałeś.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
6 godzin temu, AMaly napisał(a):

Czyli 8x18 powinno mieć et 32 ?

No nie do końca, przód i tył mają inne parametry a jak kupisz 8x18 to jak to będzie pasować? Albo na przodzie albo na tyle.

Szukaj w dwóch szerokościach felg to coś się dobierze z ET i oponą.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nie podejdą, to felgi od serii F, która ma rozstaw 5x120. Od serii G rozstaw wynosi 5x112.

Czujniki są inne.

• Dziękuję 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy na 99%wybrałem felgi 18'' z pakietu M model 796, z seryjnym ET przód 25, tył ET 40. Myślę że będą ładnie się prezentować. Choć po głowie chodzi mi jeszcze jedna kwestia mianowicie czy nie będę musiał dokupić dystansów by koło pasowało idealnie w nadkolu. 

Może ktoś ma fotki, albo wie jakie ET wybrać by nie kombinować i ładować kasy w dystanse. Dziękuję 

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Piszesz, że wybrałeś felgi seryjne do g20 a potem jakie ET wybrać. Jedno wyklucza drugie.

To fabryczne felgi więc spas będzie fabryczny. Jak chcesz dystans to musisz też auto obniżyć, bo wyjdzie koza. Poniżej masz dystanse 10/12.

attachment.php?attachmentid=2071238&stc=1&d=1559765577

• Dziękuję 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ponta napisał(a):

Piszesz, że wybrałeś felgi seryjne do g20 a potem jakie ET wybrać. Jedno wyklucza drugie.

To fabryczne felgi więc spas będzie fabryczny. Jak chcesz dystans to musisz też auto obniżyć, bo wyjdzie koza. Poniżej masz dystanse 10/12.

attachment.php?attachmentid=2071238&stc=1&d=1559765577

Faktycznie piszę że wybrałem felgi, ale też piszę ze chodzi mi po głowie kwestia dystansów by potem nie dokupywać... ale mniejsza z tym 🙂

Bardzo dziękuję Ci za fotkę super to wygląda 👍👍 i info o zastosowanych dystansach.👍