Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chcę zamontować takie radio w tym aucie, ale....zabrałem się za to i coś mnie podkusiło żeby posłuchać jak gra stare radio....

Radio to buissnes ale gdy odpaliłem dostawkę na DAB+ ( w Norwegii wszystkie stacje nadają na DAB+) (nie sprawdzałem jak gra CD, ale na zwykłych falach UKF - znalazłem 2 stacje- działa owe radio jak zwykłe z e39) to oniemiałem.....

radio gra znacznie lepiej niż to z e39....  Głośniki (jeszcze nie zdejmowałem boczków) są fabryczne....W bagażniku poniżej podłogi po lewej stronie znalazłem "skrzyneczkę" z jedną wtyczką którą podejrzewam że jest DSP.... informacje na ten temat znajdę w VIN? W lewym boczku na wysokości podłogi za to, jest miejsce na CD, jest stelaż....

Opublikowano (edytowane)

sprawdziłem VIN I:

650 CD player

661 Radio BMW buissnes

676 HIFI loudspeaker system

Czy ta ostatnia pozycja znaczy że on ma DSP czy nie ma? Jeśli nie ma DSP, to normalnie podłączam to radio xtrons? Pamiętam że, żeby używać DSP trzeba było dokupić osobny kabel który ciągnęło się przez całe auto...

na zdjęciu  nr 1 widać między konstrukcją auta a podłogą jakąś "skrzyneczkę" z jedną wtyczką co to jest? Widać także stelaż do czegoś...ale czego?

na zdjęciu n2 widać za to DSP -chyba to DSP????

Czyli muszę zakupić kabel?

IMG_20250504_153902.jpg

IMG_20250504_185400.jpg

Edytowane przez 520i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie masz dsp tylko zwykły wzmacniacz, jak miałeś BMW business to wyjmujesz i podpinasz do wtyczek xtrons i ma dzaiałać.

• Lubię to 1
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

i działa..... pokazuje nawet otwartą maskę, drzwi....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bajka

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
23 godziny temu, szumrak napisał(a):

Bajka

no, biorąc pod uwagę, moją walkę z radiem w E39, to jest bajka....