Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam przedlifta. Co za tym idzie, mam zbiornik sprsyku reflektorów. Ale auto nie korzysta z tego zbiornika... Wymieniłem silnik na inny - nowy.Nic się nie poprawiło....

Gdzie w INPA szukać błędu tego zbiornika,albo co jest przyczyną, że auto nie korzysta z tego zbiornika...?

• Moderatorzy
Opublikowano

Ten na nadkolu ? To jest intensywne mycie. Pompka reflektorów jest w zbiorniku w nadkolu.

CLEANINGSYSTEMe39.jpg.f991f5d632f557ea9c3b06150f4adc91.jpg

Opublikowano (edytowane)

wszystkie te silniczki chodzą bez problemu. Ostatnio nawet zdjąłem nadkole i wszystko tam wyczyściłem. wiem że co drugi sprysk uruchamia się mycie reflektorów - i tak jest. Ale ze zbiornika intensywnego mycia, nie ubywa płynu.... Może jednak nadszedł czas na nowy silnik XENON? Ewentualnie, może podczas czyszczenia coś sie poluzowało. W sobotę sprawdzę....

Edytowane przez 520i
  • Moderatorzy
Opublikowano

Intensywne mycie szyby uruchamiasz przyciskiem na prawej manetce. Wtedy pobiera przez chwilę z dodatkowego zbiorniczka, a potem ze standardowego. Jeśli mimo wszystko w dodatkowym ciągle jest pełno to znaczy, że nie działają zaworki zwrotne w spryskiwaczach i podczas normalnego mycia płyn przepompowuje do zbiornika dodatkowego. Ja tak miałem, zamontowałem nawet dodatkowy zawór zwrotny, nie pomogło. W końcu zamieniłem spryskiwacze na pojedyncze mgłowe od E60 kupione na Ali, zbiorniczek intensywnego mycia odłączyłem i mam spokój.