Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wymieniłem korektor dolotowy na nowy. Nastawnik został przełożony stary. Wcześniej żadnych błędów. Po wymianie mam błąd 279300. Błąd wraca za każdym razem po zgaszeniu auta. Nie odczuwam żeby coś źle działało. Może ktoś miał podobny problem i pomoże ? 

Screenshot_20250222_210638_bimmer-tool.jpg

Opublikowano
9 minut temu, kkx5 napisał(a):

Wymien na ori. 

Mnóstwo ludzi jeździ na zamienniku tej firmy, dowiadywałem się w acs i kilku innych warsztatach i wsadzają te zamienniki. 

• Moderatorzy
Opublikowano

ACS I wszystko jasne. 

Zrób test klap ISTA i zobacz jak pracują klapy. Może ciężko chodzą i się blokują? 

spacer.png

Opublikowano
7 minut temu, Kuj0n napisał(a):

ACS I wszystko jasne. 

Zrób test klap ISTA i zobacz jak pracują klapy. Może ciężko chodzą i się blokują? 

Co znaczy wszystko jasne? Poprostu widziałem że wsadzają te kolektory. Na YT pisałem do sztos garaż i też mówił że z tej firmy wsadził kupę kolektorów i nie ma problemów.  Kolega mi robił test klap w ista i przeszły. Auto jeździ na moc. Nie czuję żeby coś było nie tak. Tylko nerwa mam bo nie było błędu. Kupiłem nowy kolektor i jest błąd 

• Moderatorzy
Opublikowano

Nic nic, ACS super.

Sterownik niby uczy się przy każdym włączeniu zapłonu ale piszą żeby po wymianie usunąć adaptacje.

spacer.png

Opublikowano

Nie wiem czy super. Tak tylko widziałem że akurat używali to zapytałem i dostałem odpowiedź ze często wsadzają ten zamiennik i nigdy nie było problemu. Nie wiem o co chodzi u mnie. Przed wymianą nie było błędów. Chciałem zrobić dobrze zamiast wywalać klapy. Czytałem że w b47 niby się nie wywala ale potem też słyszałem że wywalają i nie ma różnicy ale już za późno. Tylko mówię. Chciałem dobrze a jest błąd i nie wiem jak to teraz ugryźć 

• Moderatorzy
Opublikowano

Pomińmy wątek tego serwisu. 

Napisałem Ci, adaptacje. 

W B47 klap się nie usuwa, nie psują się. Tylko nastawnik jest problematyczny przy większych przebiegach. Kolektory opłaca się regenerować. Wychodzi dużo lepiej i dużo taniej niż zakup nowego. 

Kolega ma iste, do błędu ma testplan. Skasować adaptacje klap i chyba przepływomierza. 

W tym Twoim nowym kolektorze pewnie klapy mają większy zakres ruchu i nastawnik wychodzi poza zakres. Dlatego zamienniki to... Zamienniki to totalny brak gwarancji poprawnego działania 🙂

spacer.png

Opublikowano

Jutro spróbujemy. Nie skreślam zamienników na dzień dobry. Niestety cena oryginalnego jest dość wysoka. Zaryzykowałem zamiennik. Mam nadzieję że po adaptacji będzie ok i bez błędu. Moje klapy były już luźne. Cała ośka chodziła. Przebieg 290 tys 

Opublikowano

Jutro spróbujemy. Nie skreślam zamienników na dzień dobry. Niestety cena oryginalnego jest dość wysoka. Zaryzykowałem zamiennik. Mam nadzieję że po adaptacji będzie ok i bez błędu. Moje klapy były już luźne. Cała ośka chodziła. Przebieg 290 tys 

• Moderatorzy
Opublikowano

Mam podobny przebieg u siebie i na razie się trzyma. 

Tak jak mówiłem, regeneracja wychodzi duuuużo lepiej I taniej. 

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
22 minuty temu, Kuj0n napisał(a):

Pomińmy wątek tego serwisu. 

Napisałem Ci, adaptacje. 

W B47 klap się nie usuwa, nie psują się. Tylko nastawnik jest problematyczny przy większych przedbiegach. Kolektory opłaca się regenerować. Wychodzi dużo lepiej i dużo taniej niż zakup nowego. 

Kolega ma iste, do błędu ma testplan. Skasować adaptacje klap i chyba przepływomierza. 

W tym Twoim nowym kolektorze pewnie klapy mają większy zakres ruchu i nastawnik wychodzi poza zakres. Dlatego zamienniki to... Zamienniki to totalny brak gwarancji poprawnego działania 🙂

Psuja sie jeszcze bardziej niz w n47. Wywalic, program, temat zamkniety. 

• Dziękuję 1
Opublikowano
1 minutę temu, kkx5 napisał(a):

Psuja sie jeszcze bardziej niz w n47. Wywalic, program, temat zamkniety. 

Teraz bez sensu jak kupiłem zamiennik prawie za 1000

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdz co radzi Kuj0n. Jak to nic nie da, wiesz co robic. Jeszcze jedna prosba, nie skacz po calym forum zadajac to samo pytanie.