Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy i koleżanki, nagle przestał działać centralny zamek z jednego kluczyka (oryginalnego). Z drugiego kluczyka (zamiennika) wszystko działa. Próbowałem przyuczyć na wszystkie znalezione sposoby bez rezultatu. Wymieniony akumulator na nowy 3.8v dalej nie działa. Coś jeszcze mogę zrobić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam podobnie, tylko mój działa z bardzo bliska czasem zaskoczy tak z 2 metrów I tyle, ja na razie się poddaje ale jestem pewny że to wina kluczyka drugi działa bez zastrzeżeń.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Mam podobnie, tylko mój działa z bardzo bliska czasem zaskoczy tak z 2 metrów I tyle, ja na razie się poddaje ale jestem pewny że to wina kluczyka drugi działa bez zastrzeżeń.

Pewnie jest to oryginalny kluczyk? Gdzieś widziałem na sprzedaż cewki anteny. Możliwe że tu jest pies pogrzebany. 

Opublikowano

Musisz sprawdzić czy wysyła sygnał. Podejdź do punktu co dorabiają klucze samochodowe. Przy rozcinaniu kluczyka mogłeś coś uszkodzić. 

http://img820.imageshack.us/img820/8426/bkpy.jpg

EX: 530 dA

Opublikowano
13 minut temu, Marcus_ napisał(a):

Musisz sprawdzić czy wysyła sygnał. Podejdź do punktu co dorabiają klucze samochodowe. Przy rozcinaniu kluczyka mogłeś coś uszkodzić. 

Właśnie mam zamiar jutro podjechać. Nie musiałem rozcinać bo obudowa była na klik, może ktoś wymieniał. 

Opublikowano (edytowane)

A gdzie masz cewkę antenową w starym typie kluczyka?  Tam antena to PCB. 

Edytowane przez Jarewa