Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem taki, wcześniej było Ori radio ale przestało działać, dosłownie się nie włączało, zakupiłem nową sztukę włożyłem i co? Wszystko fajnie działa ale dosłownie nie ma żadnego dźwięku, nie ważne czy to pdc czy płyta czy radio, 0 dźwięku, 

Może ktoś podrzucić jakimś pomysłem?

Trzeba zakodować takie radio?

Dodam że ten moduł w bagażniku już odpinalem, zapinałem, robiłem mostek na światłowodzie i dalej nic się nie odzywa.

Opublikowano

prawdopodobnie trzeba coś zakodować, ale bez wiedzy jakie to radio itp nikt ci nic nie powie 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko możliwe ze segment radia odppowiedzialny za dźwięk jest uszkodzony te radia w BMW lubią się psuć. Ja kiedyś też kupiłem niby działające ale radio słabo łapało fale i z jednej strony nie działały głośniki po wymianie tych segmentów ze starego radia gdzie padła płyta główna wszystko działa jak trzeba.

Opublikowano

Czyli w sumie najlepiej zawieść całego auto do jakiegoś elektromajstra i niech się bawi, sam raczej nie chce tykać się elektroniki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz stare radio? Wymień tylko moduł który odpowiada za dźwięk ze swojego i tyle tam nie ma zadnego lutowania i dość łatwo je się rozbiera.

Opublikowano

Okej, najpierw zanim rozbiore obydwa radia to spróbuję zakodować

Ma ktoś może jakiegoś majstra z okolic Bielska Białej/Żor/Wisły co ogarnia sprawnie takie rzeczy? Tak żeby nie bujał się z tym miesiąca i wiedział co robi? 

I ile taka usługa plus minus może kosztować? Kwestia 2/3 stówek czy jak teraz kasują za takie wariacje?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest tak stare i proste auto, samo kodowanie to 30sek roboty, nie kasuje nic za taka usluge, jesli mialbym, 50zl-100zl.

Opublikowano

Czyli w sumie byle Mirek z komputerem powinien ogarnac, to poszukam sobie tutaj jakiegoś lepszego i zawiozę, dam znać, dzieki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Byle Mirek nie, ktos kto siedzi w bmw. Mowimy o kodowaniu, to nie to samo co kasowanie bledow. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Update dla ludzi którzy będą mieli ten sam problem w przyszłości.

Zajechałem do okolicznego majstra który w sumie ma dobrą renomę, podłączył kompa, 5 minut i wszystko działa.Koszt 150 zł

Dzięki wszystkim za pomoc