Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym wymienić z tyłu sprężyny  w touringu, ale nie wiem jak za to się zabrać, wózka nie chcę opuszczać bo nie mam kanału. Jeżeli odkręcę amortyzator i odkręcę łącznik stabilizatora i będę opuszczał piastę  na maxa w dół  to da radę wymienić ?
Proszę mi doradzić jak to mam zrobić

• Moderatorzy
Opublikowano

Wymieniałem te sprężyny, ale równocześnie z wahaczami więc nie wiem czy same da radę wymienić tą metodą. Na pewno musisz zaopatrzyć się w odpowiedni ściągacz jak na zdjęciu. Dodatkowo pomagałem sobie oryginalnym lewarkiem, żeby zrobić więcej miejsca.

IMG_20210720_131555.jpg

IMG_20210720_122436.jpg

IMG_20210720_131543.jpg

EDIT:

Jednak na zdjęciu widzę, że wahacze są stare, a sprężyna zdjęta. Dawno to było i nie pamiętam szczegółów, ale możliwe, że da radę bez rozpinania wahaczy, ewentualnie łączniki stabilizatora.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co pamiętam to da rade bez ruszania wahaczy tylko zaopatrzyć się w coś długiego i twardego i naginać do dołu jak najmocniej.