Skocz do zawartości

bendix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Padl mi bendix ,chcialbym go zamowic online i nie wiem gdzie.. ani za ile ?! bardzo prosze o pomoc.pozdrawiam BMW e36 1996 sedan.
Opublikowano
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
  • Autor

dziekuje za odp.

tzn tak.. auto nietrzymalo obrotow lub czasem poprostu nie chcialo odpalic.

czasami czuje podczas krecenia kluczykiem kiedy nie chce odpalic jakis dziwny smrod.. nie moge tego zydentifikowac.. ogolnie na poczatku po kupnie samochodu to myslalme ze to wina kilku reczy : swiece,filtr paliwa,filtr oleju,filtr powietrza,wymienilem rowniez paski klimy i ten drugi.. bo rozrzad jest na lancuchu :) no i dalej to samo.. doszedlem do wniosku ze to bendiks i nie wiem jak go kupic... i wsumie nie wiem czy to o to chodzi.. :/ szzelnosc dolotu tez sprawdzilem .. hmm?!

Opublikowano
... na razie nic nie zamawiaj , cos wymyślimy - ale zmieniałem dzisiaj amorki i jestem padnięty a nie chciał bym coś Ci pomieszać ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Normalnie kręci czy ciężko ? bo to może śmierdzieć rozrusznik jak ma zużyte tulejki to będzie się sklejał i obracał bardzo ciężko jakby był słaby akumulator a po czasie po prostu się spali
Opublikowano
  • Autor
normalnie.. dzis rano bylem odpalic to zapalil owszem ale po chwili schodzi z obroto i sie krztusil.. musialem noga na gazie dusic zeby nie zgasl.. ale po rozgraniu i 3 zapaleniu jakos utrzymywal sie na obrotach.
Opublikowano
A co ma z tym wspólnego bendiks :?: Sprawdził bym najpierw czy pompa paliwa utrzymuje odpowiednie ciśnienie. Przyczyn może być kilka, podłączałeś go pod komputer ?
Opublikowano
  • Autor
umowilem sie na komputer za kilka dni i mam nadzieje ze cos wykarze. napisze jak bedzie po :)
Opublikowano
Jak komputer nie wykryje żadnych błędów to sprawdź ciśnienie paliwa.