Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wykroczenie drogowe jak kazde inne, a wiec kara sie nalezala - i wyjdzmy wreszcie z przekonania, ze telefon na policje to odrazu donos

Dla mnie to donos. Nie lubię konfidentów... może dlatego, że wychowałem się za czasów Jaruzelskiego a moim sąsiadem był były esbek.

Dzidek miał pecha, spalił niechcący auto i dostał mandat za hmmm... "tamowanie ruchu".

wkoncu normalna wypowiedz normalnego czlowieka .

Opublikowano

Ale panowie...nie sprzeczajcie się, bo wydaje mi się, ze akurat zachowanie takie jak Dzidka powinniśmy jednogłosnie potępić (jeśli chcemy sie wyszale jedziemy na zamknięty placyk, prawda? A przynajmniej powinniśmy) - a strata prawojazdy jak najbardziej popieram, bo BMW 535i w rękach takiego człowieka to jak odbezpieczony pistolek w łapkach małpki - 6 razy nie trafi, za siodmym kogos ugodzi... niestety...

PS. by nie byc golosłownym (być może mnie potępicie), ale sam dwa razy dzwoniłem na policję widząc jak gość jedzie TIRem prawie 100km/ przez teren zabudowany i wyprzedza auta na czołókę, a drugi raz podobna sytuacja z autokarem.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
widząc jak gość jedzie TIRem prawie 100km/ przez teren zabudowany i wyprzedza auta na czołókę,

Takie zachowanie TIRóW to ja na codzień widzę,jak jadę przez teren zabudowany to jedzie za Tobą i Ci światłami miga,że za wolno bo nie może Cie wyprzedzić,mało który TIR przestrzega prędkości w terenie zabudowanym.

Opublikowano

z TIR'em? TIR to skrót francuskojęzyczny oznacza międzynarodowy transport drogowy (transport internationale rutine), wiec jak mog on jechac? i to ponad 100km/h?chodzi ci oczywiscie o tzw. ciezarowke... prosilbym zeby nie mieszac do tego kierowcow ciezarowek, bo jak ktos nie pracowal w tym zawodzie to niewie jaki to ciezki kawalek chleba i najlepiej jest tylko narzekac na takich...

co do dzidka... szkoda gadac, z kad sie biora tacy kretyni to ja nie wiem... rozumiem ze sa ludzie i parapety, ale zeby sie klamka urodzic to na prawde trzeba byc "zdolnym"... a najbardziej szkoda BMW :(

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano

Sprawa konfidenta rozsmiesza mnie do łez. Myslicie ze policjanci z netu korzystac nie umieja ? Wystarczy ze synek pokazal tacie co w necie fajnego jest i za co tata co miesiac placi kase do TPSA a tatus zadzwonil na policje zeby czasem synkowi sie nic nie stalo po drodze do szkoly bo mieszkaja niedaleko miejsca akcji na filmiku. To jeden z 10000 scenariuszy. Druga sprawa ze ciekawe jak wyslal mailem filmik jak malo kto wie jak z takich serwisow sciagnac dla siebie filmik na kompa :P ( nie jest to latwa sprawa ).

Dziwi mnie robert ze takie masz zdanie na ten temat bo wystrczy chwilke pomyslec zeby wiedziec ze zadnego konfidenta nie bylo a jak nawet byl to bardzo dobrze - dzidkowi nalezy sie nie tylko mandat i utrata prawka ale i leczenie psychiatryczne. A auto bylo jego i mi tam go nie szkoda. BMW to nie sa swiatynie zeby sie w nich modlic tylko auta.

Opublikowano

Dla mnie to donos. Nie lubię konfidentów... może dlatego, że wychowałem się za czasów Jaruzelskiego a moim sąsiadem był były esbek.

Dzidek miał pecha, spalił niechcący auto i dostał mandat za hmmm... "tamowanie ruchu".

wkoncu normalna wypowiedz normalnego czlowieka .

no to ja nie lubię podpalaczy, bo moim sąsiadem jest strażak, nie lubię aktorów, bo za sąsiada mam reżysera, nie lubię klientów spożywczaków bo dwie sąsiadki sprzedają w Lidlu i nie lubię sąsiadów, bo moimi sąsiadami są... :twisted2:

Robert, ja też wychowałem się za tych strasznych czasów najgłębszej komuny i samowoli służb specjalnych, totalnej inwigilacji i terroru :twisted2: I też pewnie jak Ty nie miałem wtedy więcej niż kilkanaście lat. I jak mamy dyskutować to rzeczowo, a nie wyjeżdżać z traumatycznym dorastaniem obok byłego esbeka w odpowiedzi gdy ktoś twierdzi, że być może nikt nie doniósł na dzidka... bo film jest w sieci i to mogło wystarczyć.

Jakbyś nie zauważył - a zauważyłeś bo sam zwróciłeś mi na to uwagę - już nie ma milicji, nie ma SB, a w necie był film na którym widać jak Dzidek popełnia wykroczenie. I to tyle. Rozmumiem, że w hipotetycznej sytuacji - gdyby znalazło się skradzione Ci BMW - i pan na komendzie powie że ktoś zadzwonił do nich i wskazał im dzipulę gdzie ją znaleźli - to z niechęci do konfidentów oraz przez sąsiada esbeka, nie odbierzesz jej, czy tak? Bo może się mylę...

Odpowiedz proszę, Twoja odpowiedź może być ekstremalna, albo nawet kreatywna... :norty: najlepiej jednak gdyby była szczera i na temat. Kolejne pytania w stylu "wykreuj opinię na temat zawartości netu" zostawiam bez odpowiedzi

Pzdr!

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Ostrzegam przed osobistymi wycieczkami na forum :nienie: Do tego jest Priv :!: :!:
Opublikowano
no to ja nie lubię podpalaczy, bo moim sąsiadem jest strażak, nie lubię aktorów, bo za sąsiada mam reżysera, nie lubię klientów spożywczaków bo dwie sąsiadki sprzedają w Lidlu i nie lubię sąsiadów, bo moimi sąsiadami są... :twisted2:!

Czyli lubisz konfidentów. Wnioskuję też, że uważasz iż donosicielswto to bardzo pożądana cecha charakteru. Pewnie jak jedziesz z kimś z rodziny kto nie ma zapiętych pasów i widzisz patrol policji to się zatrzymujesz żeby zadenuncjować własnego tatę ponieważ uważasz, że popełnił on wykroczenie i należy go ukarać.

Rozmumiem, że w hipotetycznej sytuacji - gdyby znalazło się skradzione Ci BMW - i pan na komendzie powie że ktoś zadzwonił do nich i wskazał im dzipulę gdzie ją znaleźli - to z niechęci do konfidentów oraz przez sąsiada esbeka, nie odbierzesz jej, czy tak?

Widzę, że nie za bardzo wiesz kto to jest donosiciel a kto to jest prawy obywatel.

Opublikowano

Czyli lubisz konfidentów. Wnioskuję też, że uważasz iż donosicielswto to bardzo pożądana cecha charakteru. Pewnie jak jedziesz z kimś z rodziny kto nie ma zapiętych pasów i widzisz patrol policji to się zatrzymujesz żeby zadenuncjować własnego tatę ponieważ uważasz, że popełnił on wykroczenie i należy go ukarać.

.. ciekawa teoria :mrgreen: zastanawia mnie jak do niej doszedłeś... te ścieżki dedukcji są dla mnie niedostępne

Widzę, że nie za bardzo wiesz kto to jest donosiciel a kto to jest prawy obywatel.

Rozumiem, że różnica polega na tym, czy Twoje dobro zostało naruszone, tak? Ktoś kto doniesie na osobę popełniającą przestępstwo lub wykroczenie jest konfidentem, jeśli przez ten czyn Twoje dobro zostało naruszone, to klasyfikujemy go jako prawego obywatela !? :shock:

Faktycznie, nie za bardzo wiem kto jest kto - wg p. Roberta M.

Choć bardziej wydaje mi się, że nie do końca tak uważasz, a tylko się zapętliłeś... ale nic mi do tego.

Pozdrawiam i życzę wielu prawych obywateli wokół!

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

a ja powiem tak :!:

z jednej strony wspolczuje temu "dzidkowi" bo niestety stracil auto,prawko,i dostal mandat a do tego mase ludzi jezdzi po nim jak na burej suce!!!! :duh:

druga sprawa to faktycznie jego zachowanie w tej sytuacji bylo bardzo nieodpowiedzialne,faktycznie bylo to miejsce publiczne i nalezy negowac takie zachowanie :!: :!: :!:

trzecia sprawa to sprawa "donosicielstwa" "sprzedawczykow" "itp" "uprzejmie donosze"... :!: :!:

z reka na sercu powiedz ,ze nigdy nie przekroczyles predkosci,ze!!!!! nigdy nie probowales palic gumy,ze zawsze jezdziles spokojnie nie zagrazajac innym uczestikom ruchu...itp.. :!: :!: panowie :!: kazdy z nas !!!!popelnial takie wykroczenia :!: czy nawet wasz kolega...czemu wtedy nie zadzwoniliscie na PSY??? :?:

powiem wam czemu !! bo latwo jest oceniac kogos obcego!!!! :!:

Robert dobrze powiedzial. :!: ..jesli jechales z pasazerami ktorzy nie mieli zapietych pasow...czy powiadomiles o tym policje?? :?: przeciez to wykroczenie!!! i czy po warszawie jechalbys lub jechales 50km/h...jesli wiecej to czemu??? przeciez to wykroczenie!!!!\ :!:

:!: kazdy z nas popelnial tego rodzaju lamal przepisy ruchu drogowego!!!! :!:

jeszcze raz powiem

nie pochwalam takiego zachowania jakie zrobil "dzidek" coz dobrze ze nikomu nic sie nie stalo..

ale zachowania typu "uprzejmie donosze"....brak slow.. :mad2:

moim zdanie prawko nie powinno byc mu zabrane!!

i ten argument...

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

zaczynam żałować, że założyłem ten temat...

Ludzie, o co się Wy kłócicie?!

Skaczecie sobie do gardeł, wytykacie każde słowo. Po kiego czorta?!

nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...
Opublikowano
spoko tak sobie dyskutujemy... :D

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.