Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile może kosztować mniej więcej przeróbka wizualna pre-LCI na LCI uwzględniając Laserlicht? Planuje zakup 550i z 2019-2020 z liftem silnika i wnętrza. Wersje LCI są zdecydowanie droższe i się zastanawiam czy cała operacja wyjdzie taniej. LCI zdecydowanie bardziej mi się podoba. 

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Przeróbka to zawsze przeróbka i tego bym unikał, więc zdecydowanie bym szedł w oryginał nawet kosztem dołożenia grosiwa i/lub odczekania chwili na dozbieranie do normalnego wozu. Bo tak to wydasz kilkadziesiąt tysięcy na niby lift i będziesz miał kupę niezgodną z numerem VIN. Coś niesprzedawalnego później - zwłaszcza w modelu M550i, na które i tak grono klientów jest ograniczone, a do tego bardzo wybredne i wymagające. A jak jeszcze coś pójdzie nie tak podczas przeróbek albo trafisz na partacza to koszt jeszcze się zwiększy do wartości trudnych do oszacowania, bo będziesz się bujał od elektryka do elektryka i od mechanika do mechanika. Radość z jazdy zupełnie wtedy zniknie. To nie jest wymiana żarówki. To są dość poważne ingerencje w elektrykę i osprzęt. Większość ludzi poprzestaje co najwyżej na wymianie tylnych lamp, a i to potem budzi kontrowersje, bo jak będziesz sprzedawał to Ci powiedzą, że lampy są wymienione, bo ktoś Ci wjechał w bagażnik i pewnie była szkoda całkowita, więc nara ziomuś. Dawno dawno temu, z 5 samochodów temu, postanowiłem zlikwidować odpryski na masce (na zderzaku też, ale tego nikt się nie czepiał). Lakiernik odkręcił maskę, polakierował, przykręcił. Niby nic szczególnego. Ile ja się nasłuchałem przy sprzedaży, że dlaczego maska była odkręcana i widać to po śrubach, że pewnie było czołowe zderzenie i szkoda całkowita i próbuję wcisnąć bubel 🤦‍♂️ I że powinienem znacznie obniżyć cenę, a najlepiej oddać za darmo. A Ty chcesz pół samochodu wymienić 🙂 Polecam to przemyśleć ze 14 razy.

Edytowane przez s0nar
  • Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie tak jak kolega powyżej uważam. To będzie zawsze rzeźba - do tego moze byc problem z ewentualna likwidacja szkody z AC bo w przypadku OC jest prosciej.  

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, RPRT07 napisał(a):

Ile może kosztować mniej więcej przeróbka wizualna pre-LCI na LCI uwzględniając Laserlicht? Planuje zakup 550i z 2019-2020 z liftem silnika i wnętrza. Wersje LCI są zdecydowanie droższe i się zastanawiam czy cała operacja wyjdzie taniej. LCI zdecydowanie bardziej mi się podoba. 

Moduł BDC lub emulator - to pierwsza rzecz jeśli chodzi o przednie światła.
Przednie plastiki, grill, zderzak no i reflektory.

Tył - to jest gotowy kit do retrofitu lamp + wiazka

Jak mpakiet - to inna wkladka zderzaka (dyfuzor)

jak nie - to wydech tez inny.

Srodek to... jak przed lipcem 2019 -> mgu

Jak jest, to dekory w srodku (od trybow jazdy, reczny), ekran 12,3", kierownica.

Generalnie jakies 30k:)

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.02.2025 o 15:48, RPRT07 napisał(a):

Przecież jeśli kupisz rok 2019 od lipca  z wnętrzem i silnikiem polifta to do przeróbki masz tylne światła koszt koło 3500zł plus kodowanie. I lasery z przodu ze zderzakiem i to wsio. Lasery na grupach fb wyrwiesz za 10 koła za modułami.

Edytowane przez derlysy
Opublikowano

Dodam tylko, że jak już środowisko kupujących takie wozy jest "wybredne", to zawsze możesz wrócić z przekładką do stanu wyjściowego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 10.02.2025 o 07:36, derlysy napisał(a):

Przecież jeśli kupisz rok 2019 od lipca  z wnętrzem i silnikiem polifta to do przeróbki masz tylne światła koszt koło 3500zł plus kodowanie. I lasery z przodu ze zderzakiem i to wsio. Lasery na grupach fb wyrwiesz za 10 koła za modułami.

Jest pare detali i bardziej istotnych róźnic.

Polift ma nowsze BDC więc ma Digital Key np.

Z wnętrza to inna kierownica trochę (diody), i świecące plastiki od ręcznego i wyboru trybu jazdy z kamerami itp.

Ale z grubsza, to tak.