Skocz do zawartości

Ile oleju wchodzi do dyfra w 525 TDS ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, oraz jaki olej polecacie na wymiane w tylnym moscie ?, Czy wystarczy kupic sam olej, czy może konieczna tez bedzie jakas uszczelka ?

Co ile warto wymienic olej w tym podzespole ?

Z góry dzieki za odp.

m62, V8, 245 km
Opublikowano
dodam ze wysuplaj pare zetów i kup oryginalny olej bmw. bo zalanie byle czego bedzie skutkowac wyciem mostu. wiem z autopsji.

pozdro.

Nie zamierzałem bynajmniej kupowac oleju firmy "krzak", tylko jakis markowy produkt. ( shell, castrol, mobil)

hmm a BMW robi oleje ??? Czy tylko sygnuje oleje innych producentow swoim logo.. ?

m62, V8, 245 km
Opublikowano
ja nalałem mobila w/g specyfikacji i most po jakims czasie wył. a kolega mi mowił ze tak bedzie- zlekcewazylem. dodam, ze w tdsie jest najszybszy most ze wszystkich E34 i nie tak łatwo go kupic.
e39 3.0D
Opublikowano
Bylem w Serwisie BavariaMotors w Warszawie i koszt 1l oleju to 90 zl, wiec cena nie taka straszna, tylko ze oni maja ten olej w beczkach, wiec trzeba by do nich isc, z jakąs wlasna bańką, lub, poprostu u nich wymienic ten olej, tylko ciekawe ile policza sobie za taka usluge..
m62, V8, 245 km