Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w e36 bez klimy, na regulatorze nawiewu. miedzy pozycją 0 a 1 jest duzy zakres regulacji (aby ustawic pozycje "1" musze przekrecic go o 180 stopni).

W zwiazku z tym mam pytanie czy ktos wie czy w tym zakresie (miedzy 0 a 1) sila nawiewu powinna dynamnicznie rosnąć ? bo u mnie niewazne czy przekrecie o 10 stopni czy o 170 zawsze wieje tak samo. wydaje mi sie ze cos jest nie tak bo po co by robili taki szeroki zakres...???

Zbir
Opublikowano
Tomekz - mam taki sam motor jak ty i u mnie nawet po nieznacznym przekręceniu regulatora czuć róznice w nawiewie klimy. Jutro jescze sprawdze w takiej samej bejcy u kumpla i ci powiem. :)

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
No ja mam takie same autko i siła nawiewu wzrasta wraz z przesuwaniem w strone pozycji "1".Sprawdz może masz zapchany gdzies nawiew.Moze naleciało ci liści lub coś podobnego.
Opublikowano

wydaje mi sie ze to jednak cos z elektronika bo szybsze pozycje nawiewu 1-4 działają bez problemów. Podejrzewam ze po prostu poprzedniemu wlascicielowi to padło i podłaczyl jakos na "krótko".

Czy ktos na forum wie jaki układ jest odpowiedzialny za te regulacje miedzy pozycjami "0" a "1" i gdzie on sie znajduje?

Zbir