Skocz do zawartości

Zamiana ekranu na większy z systemem Linux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Zastanawiam się nad wymienieniem mojego ekranu na większy z systemem Linux (nie na androida, bo potrzebuje jedynie android auto/carplay). Jaki ekran moglibyście polecić pod jednostkę widoczną na zdjęciu (entrynav)? Szukać pod NBT czy pod jakąś inną?

20241204_000955.jpg

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja bym się nie pchał na linuxa. podeśle na dniach jakie ja biorę pod uwagę. oczywiście z alie bo tanie i lepsze niż z allegro

Opublikowano
54 minuty temu, M4teUS napisał(a):

ja bym się nie pchał na linuxa

A po co autorowi Android skoro potrzebuje ekranu tylko do CP/AA? 

Ja osobiście mam Linuxa w E91 bo podobnie jak autorowi zależało mi wyłącznie na CP/AA oraz podłączeniu kamery cofania. W takiej sytuacji uważam zakup Androida za bezsensowny, a z jednostki z Linuxem jestem bardzo zadowolony - a kosztował ok 2x mniej niż Android (700zł vs 1500zł za wersję 8+256, którą uważam za jedyną sensowną jeśli ma służyć parę lat, oczywiście ceny zakupu prosto z Ali).

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja tez bym bral Android. Mozna miec duzo wiekszy ekran, no i funkcjonalnosc bez porownania lepsza. Jak sie poszuka starszej troche wersji, ze starsza wersja Android to mozna bardzo tanio kupic. Jak pouzywa to sie nagle okaze, ze jednak wolal Android. ? Szczegolnie, ze on ma Entrynav, wiec tym bardziej wymiana ma duzy sens. Jak ktos ma Professionala, to inna sprawa.

Opublikowano

Wiadomo, kwestia gustu. Ja osobiście szukałem jednostki od razu z nastawieniem na Linuxa i tego wyboru nie żałuję. Żałowałbym, gdybym kupił Androida, bo by się marnował ? A co do wielkości ekranu - Linux i Android wychodzą w tych samych wielkościach, więc to nie jest argument.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Sorry, jakos na szybko przeczytalem i myslalem ze to jakas nakladka do oryginalnego ekranu tylko z Linuxem zeby screen mirroring dzialal. W tym wypadku jak to jest caly ekran to w ogole juz nie rozumiem sensu posiadania tego w wersji Linux, no ale tak jak napisales. Kazdy ma swoje preferencje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A możecie polecić androida do f30 ? Mam nbt i chce używać Janosika i Spotify 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Poszukaj jakiegos pewnego sprzedawcy na Aliexpress i kup. Jedyne co bym Ci poradzil to glebokie przemyslenie czy kupic 10.25 czy 12.3 (12.5) cala. Tak jak najwiekszy rozmiar, czyli ponad 12 cali, swietnie pasuje do F10 albo F25, tak w przypadku F20/F30/F48, pozycja oryginalnego ekranu jest dosc wysoko i taki 12.3 cala ekran moze jednak ograniczas pole widzenia. Musisz poogladac video albo poczytac o tym.

Opublikowano

Tylko 10 bo w f30 wcięcia deski na więcej nie pozwolą.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Skoro produkuja 12.3 cala i ludzie to montuja w F30 bez ciecia deski, to znaczy, ze sie da. Jest sporo filmow na YT gdzie jest pokazany montaz.

Opublikowano

To jest dla mnie o niebo mniej istotne niż wybór androida ?