Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Od jakiegoś czasu mam problem z w sumie nie wiem czym. Na dwóch kluczykach jest to samo, wymieniłem baterie, wymieniłem antene która jest pod tunelem przy capholderach.

F30 z 2014 r, USA, dostęp bezkluczykowy.

Wchodze do auta, raz na 5 odpaleń wyskakuje błąd "Kluczyk/Pilot brak lub uszkodzony pilot zdalnego sterowania"

Problem występuje również kiedy jade samochodem, wysadzam pasażera, pasazer wysiada zamyka drzwi, kluczyk jest u mnie w kieszeni, i nawet wtedy ten błąd wyskakuje. Chwila moment i ten błąd znika. 

Błędów w pamięci nie ma żadnych. 

Nie sądze aby 2 kluczyki były w jakikolwiek sposób uszkodzone, baterie tak jak pisałem wymieniałem, dodatkowo antene od tego bezkluczykowego odpalania.

Ktoś coś doradzi?

Opublikowano

Jakie baterie użyłeś? Piloty w F30 potrafią płatać takie figle na marketowych lub starych bateriach.

Zacznij od ponownej wymiany baterii. Kup dobre, świeżej produkcji. 

W dniu 22.11.2024 o 16:37, MechanikAmator napisał(a):

dodatkowo antene od tego bezkluczykowego odpalania.

A po co to wymieniałeś? Miałes błąd pochodzący od tej anteny czy wymieniałeś na ślepo? 

Opublikowano
W dniu 25.11.2024 o 09:04, KucaQ napisał(a):

Jakie baterie użyłeś? Piloty w F30 potrafią płatać takie figle na marketowych lub starych bateriach.

Zacznij od ponownej wymiany baterii. Kup dobre, świeżej produkcji. 

A po co to wymieniałeś? Miałes błąd pochodzący od tej anteny czy wymieniałeś na ślepo? 

Bardziej podmieniałem, mam akurat dwie f30 i po prostu miałem taką możliwość, aby wykluczyć problem 🙂 

Okej kupie jakieś świeższe baterie i zobaczymy

Opublikowano
W dniu 28.11.2024 o 13:58, MechanikAmator napisał(a):

Bardziej podmieniałem, mam akurat dwie f30 i po prostu miałem taką możliwość, aby wykluczyć problem 🙂

Nadal to nie miało sensu, jeśli ISTA nie wykrywała błędu związanego z ta anteną 😉

Opublikowano

Faktycznie, nowe baterie nie są nowe, są w sumie zużyte. Kupiłem komplety z różnych sklepów, na jednym to samo, na kolejnym, przeszło. Nawet samochód zaczął się lepiej otwierać z dalszej odległości. Także, baterie. Temat do zamknięcia.