Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej! System start-stop przeważnie działa ale czasami się nie załącza i wówczas wyświetla na liczniku jego ikonę przekreśloną.  Rozumiem gdy silnik jest zimny ale dzisiaj przejechałem200 km a wyjątkowo zapomniałem go wyłączyć przy ruszaniu (bo zwykle zaraz przy ruszaniu spod domu go wyłączam) i ku mojemu zdziwieniu gdy się zatrzymałem wyświetliła się ta przekreślona ikona i silnik nie zgasł. Czy wiecie czym może to być uwarunkowane ? Czy jeśli takowa ikona się pokarze to nie powinienem gasić silnika ?

Edytowane przez arapaho
Opublikowano

Dzisiaj całkowicie przestał działać. Brak jakichkolwiek komunikatów poza przekreslonym symbolem systemu start/stop. Podjechałem do elektryka i okazało się że aku jest w agonii. Jutro wymiana 🙂

Opublikowano

Aku wymienione, adaptacja przeprowadzona a wspomniany system nadal po zatrzymaniu pokazuje symbol wyłaczenia i nie działa.  Komputer nie pokazuje żadnych błędów .Czy któryś z kolegów miał podobnie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy ten system działa czy nie ma na to wpływ wiele czynników jednym z nich jest akumulator ale jest jeszcze wiele innych chociażby temperatura powietrza albo ile odbiorników prądu masz włączone w aucie itp.