Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mieliscie do czynienia z wyborem tablicy indywidualnej? skladalem dzis podanie, chcialem do swojej blachy poczatek W7 ..... a pani w okienku mi powiedziala, ze nie mam mozliwosci wybrania sobie przedrostka tylko ze bedzie mi nadany seryjnie :/ ostatecznie bede musial sie pogodzic z W0, choc wolalbym 7 z wiadomych wzgledow.. no i moje pytanie - prawda li to co pani mi w okienku powiedziala? nie ma mozliwosci nadania sobie wyzszej cyfry ot tak z checi? :/ bombonierka i paczka kawy moze to zalatwic czy mila pani nie ma na to wplywu zadnego :/?
Opublikowano

zadzwonilem do UM.. generalnie pani powiedziala mi tak: praktycznie nie powinno sie tego robic i faktycznie wybiera sie tylko 3-5 znakow na imie; ale ze moge zawrzec taka prosbe na podaniu ktore skladam w swoim urzedzie..

pani w okienku dzis mi powiedziala, ze nie moge miec takiej prosby na podaniu, tak wiec z tego co widze wszystko zalezy od tego zebym trafil na mila pania, ktora moim byciem milym da sie przekonac zeby to podanie przeszlo w takiej formie..

pani z UM powiedziala, ze jesli takie podanie z mojego wydzialu wyjdzie ok z taka prosba i cyfra z xywka bedzie wolna, to wtedy pani z UM nie widzi przeszkod zeby takie zlecenie do tablic wyslac..

innymi slowy musze silnie wierzyc w dobroc ludzi :D

Opublikowano
pierwsze dwie są przypisane do konkretnej lokalizacji czyli daj je WK - następne pieć można sobie dowoli poskładać

WK??? W(w warszawie) i cyfra porzadkowa pierwsza wolna na dana xywke

tyle to ja wiem ze dalsze do woli, o ile sa to tylko alfanumeryczne i miedzy 3 a 5 :)

Opublikowano
jako pracownik WK bardzo ciekawi mnie jak sie zakończy ta sprawa....

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
wszystko jest fajnie z tymi blachami tylko zapytajcie sie ile ich ginie

jest to ulubiony prezent na 18-tkę

z tego co wiem to 18 z tramwajow.. nawet w ktoryms miescie zmieniono 18 na 38 bo nie wyrabiali z tablicami...

ogolnie tez zapomnialem spytac co jesli zgina.. bo jesli nastepny 1000 to troche kiepsko :/

Opublikowano
takie tablice sa fajne ale tez slyszalem ze lubia krasc i cene tez nie jest za niska.

wtórnik tablicy indywidualniej kosztuje 80 zł za 2 szt :!:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
zrobie drobne OT mianowicie gdzies widzialem rejetracje pewnego pana z poznania ktory mial jeepa i postanowil miec taka rejestracje i wyszlo mu PO JEEP :mrgreen:
moje modele
Opublikowano
bardziej niz to ze duzo to boli ze lipa ze nie jest jak np w usa ze mozesz miec jak chcesz tylko debilne ograniczenia.. tam nie maja z tym problemu jakos...

Dla mnie nr rejestracyjne z USA to jest po prostu dzieło sztuki.Napis z jakiego stanu,dopisek określający dany stan np sunchine state - FLORYDA, niektóre mają jakieś obrazki i tym podobne.

Opublikowano
bardziej niz to ze duzo to boli ze lipa ze nie jest jak np w usa ze mozesz miec jak chcesz tylko debilne ograniczenia.. tam nie maja z tym problemu jakos...

Dla mnie nr rejestracyjne z USA to jest po prostu dzieło sztuki.Napis z jakiego stanu,dopisek określający dany stan np sunchine state - FLORYDA, niektóre mają jakieś obrazki i tym podobne.

no to przede wszystkim... i mozesz sobie zamowic SH1T MERCED3S czy cokolwiek a nie FL - _ _ _ _ _ :/

ciekawe czy to ze u nas nie mozna fantazjowac jest zwiazane z jakims przepisem unijnym, czy 'bo nie'

Opublikowano

powiem krótko: nie można, ale da się.

Idz kiedy indziej kiedy tej pani nie będzie, a będzie ktoś inny, poproś grzecznie, powiedz, że Ci zależy, jakiś suwenirek w postaci koniaczka (jak nie wyjdzie to przynajmniej sobie wypijesz) i powinno być załatwione.

Znam człowieka, który swoje auta oznacza 2 ostatnimi literami (STA xxxJW) w bardzo różnym przedziale czasu to i Tobie się pewno uda ;)

Jest to możliwe.

a dla pewności możesz poczytać/zapytać na

http://rejestracje.uctb.pl/tablice.php

Opublikowano

nie wiem czy można sobie zamówić któryś z kolei rejestracyjny ,ale miałem okazje sie troche wkurzyć dokładnie za 2 tys zł.

Miałem samochód zarejestrowany na brata ,przy zakupie tablicy indywidualnej zapytał sie czy tablica przechodzi na następnego właściciela,pani w urzędzie powiedziała ze tak.

Jakież było moje zdziwienie kiedy gdy przerejestrowywałem auto na siebie pani zażądała drugi tysiąc złotych,tłumaczyła to tym że przechodzą tablice z wyróżnikiem powiatu ,a nie województwa ,zapłaciłem drugi tysiąc złotych i dostałem drugie takie same tablice ,człowiek który stał obok patrzał na mnie jak na wariata ,jak oddałem tablice i dostałem takie same :)

Pisałem pisma itd. ale jak to w polsce urząd swoje.

Jakież było moje zdziwienie gdy sprzedałem samochód i po pół roku zobaczyłem go na ulicy z moimi tablicami,okazało sie ze w międzyczasie zmieniły sie przepisy i teraz tablice przechodzą na następnego właściciela.

Opublikowano
nie wiem czy można sobie zamówić któryś z kolei rejestracyjny ,ale miałem okazje sie troche wkurzyć dokładnie za 2 tys zł.

Miałem samochód zarejestrowany na brata ,przy zakupie tablicy indywidualnej zapytał sie czy tablica przechodzi na następnego właściciela,pani w urzędzie powiedziała ze tak.

Jakież było moje zdziwienie kiedy gdy przerejestrowywałem auto na siebie pani zażądała drugi tysiąc złotych,tłumaczyła to tym że przechodzą tablice z wyróżnikiem powiatu ,a nie województwa ,zapłaciłem drugi tysiąc złotych i dostałem drugie takie same tablice ,człowiek który stał obok patrzał na mnie jak na wariata ,jak oddałem tablice i dostałem takie same :)

Jakież było moje zdziwienie gdy sprzedałem samochód i po pół roku zobaczyłem go na ulicy z moimi tablicami,okazało sie ze w międzyczasie zmieniły sie przepisy i teraz tablice przechodzą na następnego właściciela.

POLSKA PARANOJA :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: NIC DODAć NIC UJąć

Opublikowano

no zmieniło sie to niedawno, tabliczki przechodzą ale pod warunkiem że są z tego samego powiatu i mają gwiazdki uni tzn są wydane po maju 2006 r. (ale to też można obejść :mrgreen: )

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
no to zamowilem, tym razem pani w okienku nie zwrocila uwagi zeby bylo cos niestosownego w dopisanej prosbie.. a jeszcze jedna wczesniejsza pani (zapomnialem wziac tablic na oddanie wiec zaliczylem kilka tych okienek ostatnio) zapytala o to i powiedzialem to co wyzej juz opowiedzialem, i kiwnela ze jak tak to ok... za poltora tygodnia mam sie dowiadywac o decyzje w sprawie tablicy..