PietMati Opublikowano 10 Listopada 2024 Opublikowano 10 Listopada 2024 (edytowane) Witam, posiadam bmw e90 2.0 n46. Nad ranem pod lekką górką podlałem do silnika olej około 100-200ml po 15min odpaliłem silnik i zaczęła sie trzęść buda. Czy to może być tym spowodowane? Błędy jakie wyskakują są w zdjęciu poniżej: (Valvetronic wyskakuje z powodu zamiennika) Edytowane 10 Listopada 2024 przez PietMati
sztukes Opublikowano 10 Listopada 2024 Opublikowano 10 Listopada 2024 Sprawdź świece cewki i wtryski 1
PietMati Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Opublikowano 17 Listopada 2024 @sztukes wymienione świece i cweki i śmiga. Świece były w oleju czy to coś oznacza?
Bishop25 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 8 godzin temu, PietMati napisał(a): @sztukes wymienione świece i cweki i śmiga. Świece były w oleju czy to coś oznacza? Jak przelałeś olej to mogło się zrobić ciśnienie na wale i puściło do cylindra stąd olej na świecach. Sprawdź czy jest odpowiedni poziom oleju, pojeźdź trochę i sprawdź później świece.
Zasłużeni forumowicze kkx5 Opublikowano 17 Listopada 2024 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 17 Listopada 2024 Co za glupoty, niby ktoredy, przez pierscienie mialby olej przedostac sie do komory spalania... Co ty piszesz.
PietMati Opublikowano 18 Listopada 2024 Autor Opublikowano 18 Listopada 2024 3 godziny temu, Bishop25 napisał(a): Jak przelałeś olej to mogło się zrobić ciśnienie na wale i puściło do cylindra stąd olej na świecach. Sprawdź czy jest odpowiedni poziom oleju, pojeźdź trochę i sprawdź później świece. Raczej nie przelałem oleju nawet jakbym przelał te 100ml to nic by sie nie stało a miałem wtedy 3/4 wskaźnika. I jakby przepuściło do cylindra to by dymił na niebiesko. Bardziej obstawiam, że któryś uszczelniacz zaworowy przepuszczał bądź wtrysk jak sie zepsuł to pobrał olej
Rekomendowane odpowiedzi