Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam, generalnie to chciałbym pociągnać dalej temat z działu E90.

Od 9-ciu lat mam E60 i dlatego temat tutaj. Jak wyżej przez cały ten czas jeździłem z wciśniętym pokrętłem od świateł do dnia dzisiejszego otóż dzisiaj z powodu wymiany reflektorów ze zwykłych h7 na xenon AHL wymieniłem sobie włącznik świateł i przy wymianie zobaczyłem że ten nowy bardzo wystaje w porównaniu do  mojego (co i tak nie zmienia faktu że nawet przy wciśniętym nie ma problemu z przełączaniem poszczególnych pozycji) teraz pytanie, czy to naprawdę jest zrobione tylko po to żeby włączyć pozycję "auto" i go wcisnąć jako powiedzmy zabezpieczenie przed przypadkowym przełączeniem na przykład kolanem przy wsiadaniu? 20241102_184858.thumb.jpg.5154e8be89e39d45a27f5a290489ea5d.jpg20241102_184838.thumb.jpg.54b59b1c687a8d68c7631cfd9cd0a9fb.jpg

Opublikowano

włącznik działa w pełnym zakresie, zarówno gdy jest wcisnięty jak i w normalnej pozycji. 

Według mnie wygląda to na zabezpieczenie przed uszkodzeniem włącznika kolanem.