Skocz do zawartości

E66 zasilanie pompki spryskiwacza szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów 👋

do tej pory jakoś udawało mi się rozwiązywać wszelkie napotykające mnie problemy z moimi bawarki choć na szczęście dużo ich nie było ale teraz już dłuższy czas męczę się z e66 207r bo pięknego dnia zgubiła mi zasilanie pompki spryskiwacza szyby. Kupiłem nową pompkę co okazała się błędna pierwszą myślą bo po podłączeniu zero reakcji a „stara” wymontowana pompka po podłączenie na krótko prosto do aku okazała się sprawna 😔 okazało się że we wtyczce nie ma zasilania po wychyleniu manetki przy kierownicy odziwo wycieraczki, czujnik deszczu i spryskiwacz reflektorów działa 😳

po podłączeniu isty zero błędów, po zasterowaniu przez iste wszystko działa tylko nie pompka spryskiwacza szyby 

bezpiecznik za schowkiem sprawdzony sprawny 

i teraz prośba o pomoc, może ktoś orientuje się skąd zaczyna się zasilanie tej pompki po wychyleniu manetki przy kierownicy ? Czy jest do niej jakiś przekaźnik czy moduł? 

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

Serio nikt nie zna schematu ???

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

Ooo chociaż jeden 😁

mozesz wrzucić tutaj podgląd ? Nie otwiera linku 

Opublikowano

Ok dziękuję bardzo 

z tego wynika że całe sterowanie jest w lub przy silniku wycieraczek. Muszę się dostać do tego, jeszcze raz dzięki wielkie pozdrawiam