Skocz do zawartości

kolo - sruby zabezpieczajace

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zgubilem nasadke klucza do odkrecania srub zabezpieczajacych do bmw e39 i nie jestem w stanie odkrecic kola. Co mam zrobic? Czy jestem w stanie na podstawie nr nadwozia zamowic nowa i za jaka kwote?

Pozdrawiam :duh:

Opublikowano

witam,

Pod Warszawą jest firma , która zajmuje się śrubami może oni jakoś ci pomogą

Firma Królak

Al. Jana Pawla II nr 60

05 - 250 Radzymin

tel./fax: +48 22 786 - 55 - 78

Dario

Opublikowano
nie wiem jak bedzie z nowa, ale jak nie dorobisz to podjedz do pierwszego lepszego mechanika, na szybko przyspawa Ci kawalek zwyklej sruby i wtedy odkrecisz, wg mnie jedyne rozwiazanie
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli masz oryginalne śruby zabezpieczające BMW to ASO powinno mieć klucze. Zawsze jak kupujesz śruby zabezpieczające BMW dostajesz 2 nasadki do odkręcania. Pojedź najpierw do ASO (jeżeli masz śruby BMW) , może będą mieli Twoją nasadkę albo powiedzą ci jaka jest potrzebna. Skoro oryginalne śruby zabezpieczające BMW kosztują ok 90PLN to nasadka nie powinna kosztować fortuny.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
mialem to samo 3 tygodnie temu, jedz do mechanika byle jakiego. Mają takie mocne gwiazdkowe klucze do rozbierania silników, wbiją klucz na sile w srube i wykręcą. Ale sruby zabezpieczajace juz sa do wyrzucenia. U mnie tak zrobilem koszt 10zl

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
Dziekuje za opinie. Troszeczke mnie uspokoiliscie. Obawialem sie wiekszych problemow. Wszystko juz wiem i mysle, ze szybko rozwiaze problem. Pozdrawiam wszystkich :)
Opublikowano
aaaaa...zapomnialbym. Powiedzcie mi koledzy gdzie moze ta nasadka ewentualnie sie znajdowac na wyposazeniu samochodu?! Gdzie jej szukac? Pozdrawiam
Opublikowano
Gdzie jej szukac?

... oj , tu pomysłowość ludzka nie zna granic :mrgreen: - powinna być tam gdzie klucze ale może być wszędzie ....

jeżeli to jest taka :

http://www.allegro.pl/item141478930_bmw_e30_e32_e34_e36_szyfr_zabezpieczenie_do_kol.html

to Mogę Ci wysłać za browara - pisz na PW / musiałbyś piliczyć ząbki - moja ma 13 /

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
hehe, ja dokładnie przed paroma godzinami miałem ten sam problem identyczne zabezpieczenie jak na fotkach, poprostu podjechałem do serwisu opon i tam bardzo miły pan rozwiazał mój problem - nabił taki cwany odpowiednio frezowany czpień na śrubę i bez problemu odkręcił mi śruby, w tym samym serwisie zakupiłem 4 nowe śruby i po wwszystkim. Całkowity koszt operacji 70 zł PLN