Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie macie wrażenia przy korzystaniu z tej pięcioletniej gwarancji? U mnie niedługo mija 2 lata i zastanawiam się czy będą też przyjmować roszczenia jakościowe jak pukanie w słupku B (chyba, ciężko stwierdzić) czy raczej powinienem się pośpieszyć i zgłosić to teraz.

Opublikowano

mnie niedawno wymienili w ramach BRI przednie wahacze bo coś chrobotało przy skręcie kół na maksa na postoju
a wczesniej poduszki pod silnikiem

jak tylko cos stuka puka BRI 5 lat/200kkm obejmuje wszystko w moim przypadku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki, czyli mogą mnie olać i pewnie to zrobią. W takim razie zgłaszam na szybko to pukanie. Teraz nie wiem czy to słupek czy raczej dach.

Opublikowano

Diagnozowali i poprawiali spasowanie z tyłu zamiast w Słupku B. Nasmarowali również dach ale pomogło na chwilę.

Na pewno dach jest problemem bo jak go uchylę to cichnie.

Opublikowano

Dwa-trzy tygodnie przed upływem 5 letniej gwarancji ASO BMW zaprosił mnie na przegląd przed upływem gwarancji. Po diagnozie stwierdzono nieprawidłowości przy klimatyzacji (na tylnej części pojazdu zamiast chłodzić to grzało) oraz problemy z żaluzjami (prawie zawsze były otwarte). Zamówili co trzeba i tydzień przed graniczną datą wymienili na nowe. Póki co nie mam się czego przyczepić, chwalę takie postępowanie, wrażenia pozytywne. Miałem do czynienia z innymi markami i tak to nie wyglądało...