Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przy wrzuceniu wstecznego nie działają światła cofania oraz pdc. Co może być przyczyną, od czego zacząć? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Na koncu skrzyni biegow, po prawej stronie, blisko juz mocowania walu napedowego, jest czujnik, ktory wysyla sygnal do FRM o ile pamietam, o tym ze bieg wsteczny jest wrzucony. Trzeba by bylo to sprawdzic, czy ten czujnik dziala. U Ciebie wyglada jakby modul nie dostawal informacji o wrzuconym wstecznym biegu.

Edytowane przez mmw
Opublikowano

KJWPL, moduł sterowania oświetleniem FRM odłącza zasilanie w przypadku rejestracji zbyt wysokiego prądu. W takiej sytuacji należy sprawdzić przyczynę i go odblokować z komputera/apki. Sprawdź żarówki. U mnie moduł odłączył zasilanie przy przepaleniu się żarówki. 

Pozdro! 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale to Ty kolego piszesz o zamykaniu kanalu FRM przy nadmiernej ilosci zwarc. Po czyms takim faktycznie trzeba odblokowac kanal Toolem. Ale co to ma wspolnego z PDC, ktore tez przestalo dzialac?

Opublikowano

mmw, możliwe, że zbieg okoliczności, że obie funkcje nie działają jednocześnie, dlatego warto sprawdzić czy FRM nie zablokował zasilania. 

Opublikowano

to dwie rzeczy znalazłem przerwany przewód, który idzie od skrzyni i przy odpalaniu na desce mi się wyświetlają błędy od tylnych świateł. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdy zakladajales temat, to pisales, ze po wrzuceniu biegu wstecznego nie dzialaja Ci swiatla wsteczne i PDC. Nic nie pisales, ze masz bledy swiatel na desce. PDC ruszylo po naprawie kabla?