Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, dwumasa daje o sobie znać, pójdzie od razu do wymiany komplet sprzegla + dwumasa z tym, że z kim nie gadam to radzą wszyscy żeby założyć oryginalne używane ale w dobrym stanie koło zamachowe niż kupować nowe. Ponoć nowe z luka czy sachsa wytrzymają krócej niż taki oryginał w dobrym stanie i stąd pytanie, czy dwumasa z mocniejszych wersji np 530 d będzie pasować do mojej 525d 177km? 2004 rocznik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No tak...

Założysz coś co już masz czyli trupa zamiast nowej...

opisz wrażenia z jazdy po tym zabiegu.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano (edytowane)

No generalnie też tak mi się wydawało, ale po rozmowie z dwiema czy trzema osobami stwierdziłem, że skoro używane w dobrym stanie ma wytrzymać tyle samo co nowy zamiennik to dlaczego nie. Fakt faktem, że wszystkie te osoby to ludzie z jednego kręgu nazwijmy to, więc jest opcja, że gadają po prostu takie głupoty 😅 no to pójdzie nówka, jest mi ktoś tylko w stanie powiedzieć czym się różnią  te dwa zestawy? Oba do mojej wersji silnikowej 525d 177km, a cena różna. 

https://www.sprzeglo.com.pl/produkt/zestaw-sprzegla-z-kolem-dwumasowym-luk-600034000/97526?id=12517968&auto=BMW-5-(E60)-525-D-177KM/130KW-[M57-D25-(256D2)]#opis_start

https://www.sprzeglo.com.pl/produkt/zestaw-sprzegla-z-kolem-dwumasowym-luk-415036210/79545?id=12517968&auto=BMW-5-(E60)-525-D-177KM/130KW-[M57-D25-(256D2)]#opis_start

Numery różne, zestaw z łapą powinien być teoretycznie droższy, a jest tańszy, o co cho? 

Korzystałem do tej pory ze strony bimmercat gdzie po vinie były dokładnie wypisane numery wszystkich zamienników, teraz się wysrała i nie bardzo mogę się odnaleźć

Edytowane przez Kucek3910